Over de Spoedeisende Hulp
Heeft u dringend medische zorg nodig? Bijvoorbeeld omdat u plotseling ernstig ziek bent? Onze Spoedeisende Hulp (SEH) bij HMC Westeinde is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Als uw klachten minder ernstig zijn, kunt u contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost.
Huisartsenpost
In HMC Westeinde en HMC Antoniushove is ook een huisartsenpost van Hadoks aanwezig. Hadoks regelt de spoedeisende hulp van huisartsen ’s avonds, ’s nachts, in het weekend én op alle erkende feestdagen. De huisartsenpost werkt alleen op afspraak. Zie voor contactgegevens en werkwijze www.hadoks.nl
Locaties Spoedeisende Hulp
HMC Westeinde
Ingang via Westeinde, begane grond
Wat neemt u mee?
- uw zorgverzekeringspas
- uw legitimatiebewijs
- uw patiëntenpas (als u die heeft)
- eventueel: een overzicht van de medicijnen die u gebruikt
- eventueel: geld voor vervoer terug naar huis
Een legitimatiebewijs is een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.
Stuurt uw huisarts u naar de SEH? Neem dan de verwijsbrief van uw huisarts mee.
Aanmelden
Meldt u zich bij binnenkomst eerst bij de balie. Wij vragen u naar uw legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas. Als u nog geen patiënt bent bij HMC, schrijven wij u in. Hierna neemt u plaats in de wachtkamer.
Buitenlands ziekenhuis
Bent u de afgelopen 6 maanden in een buitenlands ziekenhuis geweest? Meld dit dan altijd! U kunt besmet zijn met een ziekenhuisvirus. Wij houden hier dan rekening mee tijdens uw behandeling.
Kleurcode
Binnen een kwartier komt een verpleegkundige bij u. Deze beoordeelt de ernst van uw klachten en geeft u een kleurcode. De kleur geeft aan hoe snel de arts op de SEH probeert u te onderzoeken en te behandelen. Patiënten met ernstige klachten krijgen voorrang.
- rood = acuut (de arts komt direct)
- oranje = zeer urgent (de arts probeert u binnen 10 minuten te zien)
- geel = urgent (de arts probeert u binnen 1 uur te zien)
- groen = standaard (de arts probeert u binnen 2 uur te zien)
- blauw = niet urgent (de arts probeert u binnen 4 uur te zien)
Als een kind en een volwassene dezelfde kleurcode hebben, dan helpen wij het kind eerst. Heeft u dezelfde kleurcode als een andere volwassene? Dan helpen we als eerste de patiënt die zich als eerste bij de SEH meldde.
Wachttijd
Natuurlijk proberen wij u zo snel mogelijk te helpen. De eventuele wachttijd is afhankelijk van:
- uw kleurcode
- het tijdstip van uw binnenkomst
- de beschikbaarheid van arts-assistenten van het specialisme dat voor uw behandeling nodig is
- de beschikbaarheid van de behandelruimte die voor uw behandeling nodig is
Onderzoek
Als u aan de beurt bent, zal de arts-assistent of de SEH-arts u onderzoeken. Een arts-assistent is een arts die de studie Geneeskunde heeft afgerond, maar nog geen specialisme heeft gekozen. De arts-assistent werkt altijd onder verantwoordelijkheid van een SEH-arts. Soms doen we aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek of maken we een röntgenfoto, CT-scan of echo. Vaak duurt het enige tijd voordat de uitslag van een onderzoek bekend is. Als dat nodig is voor uw behandeling, overleggen we met specialisten in het ziekenhuis.
Pijn
Als u veel pijn heeft, krijgt u een pijnstiller. Dit is afhankelijk van uw klachten. De verpleegkundige die u een kleurcode geeft, bespreekt dit met u. Heeft u geen pijnstiller genomen en heeft u daar later toch behoefte aan? Meld dit dan bij de inschrijfbalie.
Contact met uw huisarts
Uw huisarts krijgt bericht over uw behandeling op de SEH. Wij informeren uw huisarts over:
- de reden van uw bezoek
- de uitslag van eventuele onderzoeken
- de diagnose
- de behandeling
Weer thuis
Heeft u vragen na uw bezoek aan de SEH? Op de website sehzorg.nl vindt u handige informatie over verschillende aandoeningen die veel voorkomen op de Spoedeisende Hulp (SEH). Zo kunt u na uw bezoek aan de SEH thuis alles rustig nalezen. Ook kunt u de app downloaden in de appstore (voor Android of voor IOS).
SEH bij HMC Westeinde
De SEH van HMC Westeinde is 1 van de grootste SEH’s van Nederland. Jaarlijks komen hier ruim 60.000 patiënten. Met twee traumakamers en een gloednieuwe CT-scan is deze SEH 1 van de best uitgeruste SEH’s van Nederland. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van slachtoffers van ernstige ongelukken (trauma’s) en patiënten met acuut hersenletsel veroorzaakt door een bloeding of herseninfarct (TIA).
Bij een levensbedreigende situatie moeten patiënten binnen 45 minuten met een ambulance in een ziekenhuis met een SEH kunnen zijn. Ambulancezorg in de regio Haaglanden: 'hoe zit dat nu precies'?