HMC is klaar voor de toekomst!

Veranderen, vernieuwen en keuzes maken doen we samen. Met liefde en lef. Een gouden combinatie van woorden om uit te drukken hoe we als HMC-medewerkers samen met de vele partners in ons netwerk en vooral samen met onze patiënten elke dag werken aan topklinische zorg met een HMC-plus.

Printknop

HMC klaar voor de toekomst  

thumbnail_liefde_en_lef_video_1.png

Van verpleegkundige tot medisch specialist en van onderzoeker tot laborant: iedere HMC-medewerker heeft de drive om de beste zorg aan patiënten te leveren. Op een gastvrije en innovatieve manier. Dat doen we met elkaar en daar zijn we trots op.

In HMC geven we patiënten en hun naasten zorg met liefde en lef. Liefde tonen we door echt naar patiënten te luisteren en zoveel mogelijk samen te beslissen. Door de zorg te vernieuwen en verbeteren voor en mét de patiënt. Lef tonen we door steeds te innoveren en de zorg nog beter te maken. Daar werken we dagelijks met plezier aan. We zijn ervan doordrongen dat ieder mens anders is en iets anders nodig heeft. Iedereen is welkom.

Waar staan we voor en wat zijn onze ambities?

Onze patiënten krijgen de beste medisch specialistische zorg dicht bij huis. Nu, en in de toekomst. Daar zorgen we voor met onze strategische koers ‘HMC klaar voor de toekomst 2020-2024’.

collage_centra_blauw.jpg

We zijn hét stadsziekenhuis voor de Haagse regio, met een compleet zorgaanbod. Als topklinisch opleidingsziekenhuis heeft HMC vele expertises in huis en we bieden in verschillende centra en samenwerkingen gespecialiseerde zorg aan. Hierbij houden we goed rekening met de zorgbehoefte die ontstaat voor kwetsbare ouderen door de toenemende vergrijzing. 

Onze speerpunten zijn ons Traumacentrum en Neurocentrum. In ons HMC Kankercentrum bieden we topklinische kankerzorg.

 • Met één van de grootste Spoedeisende Hulpen van Nederland als entree kunnen patiënten in HMC 24 uur per dag, 7 dagen per week, terecht voor alle denkbare acute zorg. Ons HMC Traumacentrum is een regionaal Level 1 multi-traumacentrum: hét centrum voor hoog complexe acute zorg en acute interventies op het hoogste niveau. Daar staan we om bekend. We investeren hier stevig in, in samenwerking met het Haga ziekenhuis en het LUMC.
 • Mensen komen nu al van heinde en verre naar het HMC Neurocentrum. Specialisten behandelen hier ziekten en neurologische aandoeningen aan de hersenen, wervelkolom, zenuwen, het ruggenmerg en de spieren. We investeren de komende jaren verder in deze hoog complexe en zeer specialistische zorg met de nieuwste technieken en behandelmethoden, mede in samenwerking met het LUMC.

 • In ons HMC Kankercentrum bieden we een hoogwaardig zorgaanbod voor patiënten met kanker. We onderscheiden ons in kwaliteit en de toegankelijkheid en werken voor topklinische kankerzorg samen met het LUMC. Voor de behandeling van een aantal zeldzame vormen van kanker komen patiënten uit de wijde omtrek naar ons toe.

Zorg Dichtbij

over_ons.jpgOnze zorg bieden we in ons ziekenhuis, maar steeds vaker ook dichtbij de patiënt. Naast een poliklinische locatie in Wassenaar bieden we onze klinische en poliklinische zorg tot zeker 2024 op drie ziekenhuislocaties: HMC Antoniushove, HMC Bronovo (weekziekenhuis voor planbare zorg) en HMC Westeinde. In deze jaren werken we toe naar twee ziekenhuislocaties: HMC Westeinde en HMC Antoniushove. Deze locaties vernieuwen en moderniseren we de komende jaren.

We onderzoeken welk innovatief zorgaanbod we straks gaan bieden in het verzorgingsgebied van HMC Bronovo en in Wassenaar: in de wijk, in (huisarts)praktijken en bij mensen thuis. Daarbij hebben we speciale aandacht voor de zorgbehoefte van (kwetsbare) ouderen en patiënten met chronische aandoeningen.

En we kijken hoe we de zorg steeds meer digitaal kunnen aanbieden. Dit doen we samen met partners in ons regionale zorgnetwerk. Want passende zorg voor en rond de patiënt ontwikkel je samen.

Opleidingsziekenhuis

Als opleidingsziekenhuis leiden we medewerkers op, doen we onderzoek en wisselen we kennis uit met zorgverleners in de regio. We vinden het belangrijk dat medewerkers meedenken over verbetering van de zorg; de inbreng van verpleegkundigen is hierbij essentieel. We investeren in werkplezier. Zo kan HMC een aantrekkelijke werkgever blijven.

Samen naar de toekomst

We zien ernaar uit om samen met onze medewerkers, patiënten, bezoekers, mensen uit de Haagse regio en natuurlijk onze zorgpartners de volgende stappen naar de toekomst te zetten. Stappen met liefde en lef, om te verbeteren, vernieuwen en keuzes te maken.

samen_collage.jpg


 Hoe gaan we dit doen? 

 thumbnail_klaar_voor_de_toekomst_video.png

 

 

Zorg digitaal, thuis, dichtbij huis én in het ziekenhuis 

We brengen de zorg van HMC dichter bij onze patiënten en organiseren de zorg samen met het netwerk om de patiënt heen en werken zo aan de juiste zorg op de juiste plek. Digitaal en buiten het ziekenhuis waar het kan, en in het ziekenhuis als dat voor de patiënt het beste is.

Meer weten?

 • Zorg Dichtbij
  Zorg bij u thuis of dichtbij huis als dat kan? Lees alles over ons streven de zorg zo dichtbij mogelijk te organiseren; bij u thuis, in de praktijk van de huisarts of bijvoorbeeld bij de optometrist en in de wijk.
 • Locaties HMC
  Hier vindt u alle informatie over de verschillende locaties van HMC, welke zorg op welke locatie wordt aangeboden en achtergrondinformatie over keuzes die zijn gemaakt.
 • Vernieuwende HMC huisvesting
  Bij innovatieve en vernieuwende zorg hoort passende huisvesting. Lees hier alles over onze plannen rondom huisvesting.

English

HMC sets course for the future

To provide good care to residents of the Haaglanden region, both now and in the future: that is the mission of the Haaglanden Medisch Centrum (HMC). In our 'Strategic Course 2020-2024 ' we explain how we intend to realise this.

In response to changes in healthcare and society we have to organise healthcare differently: nearby if possible, in the hospital if necessary. Together with GPs and home care organisations, we are going to organise care in a more community-focused way. Among other things, this means that in the future HMC will offer clinical care from two locations: HMC Antoniushove and HMC Westeinde. This is not yet the case though. What do you need to know before visiting our hospital? In the flyer 'HMC sets course: the right care in the right place ' we explain alle this and what this means for you.

Timely information

If you are receiving care from us and these developments have consequences for your medical treatment, we will inform you about this in good time. You can of course always ask your care provider what the changes will entail for your treatment.