HMC

Dankzij onze vrijwilligers

Ontvangen onze patiënten
net iets meer zorg en aandacht.

Dankzij onze vrijwilligers

Ontvangen onze patiënten
net iets meer zorg en aandacht.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is onmisbaar binnen HMC. Wij zijn daarom ook constant op zoek naar nieuwe enthousiastelingen die ons graag komen versterken! Alle taken die vrijwilligers verrichten hebben invloed op het welbevinden van onze patiënten. Dankzij de inzet en aanwezigheid van de vrijwilligers ontvangen onze patiënten net iets meer zorg en aandacht. De onbetaalde medewerkers zijn verschillend: jong en oud, werkend, schoolgaand en gepensioneerd. Wat hebben ze gemeen? Ze zijn enthousiast in wat ze doen en hebben graag een leuke en zinvolle tijdsbesteding, waarbij ze hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen.

Onze vrijwilligersfuncties

Bij het HMC zorgen onbetaalde medewerkers voor extra service voor de patiënten en bezoekers. De werkzaamheden die ze doen, worden niet uitgevoerd door de betaalde krachten. Binnen HMC zijn er verschillende vrijwilligersfuncties.

 • Gastheer of -vrouw op de verpleegafdelingen Patiënten extra service verlenen op de verpleegafdeling, oudere of kwetsbare ouderen extra ondersteuning bieden
 • Gastheer of -vrouw informatie hal en Polikliniek Bezoekers de weg wijzen en meelopen, allerhande vragen beantwoorden in de hal.
 • Gastheer of -vrouw "U maakt ons beter" op de verpleegafdelingen Patiënten helpen op de tablet met geven van feedback over de zorg
 • PC doe mee-project Patiënten op de dialyse-afdeling van locatie Antoniushove wegwijs maken op een tablet-pc.
 • Dienst Geestelijke Verzorging - vrijwilliger brancardier Patiënten uitnodigen voor religieuze bijeenkomsten, met bed of rolstoel naar de bijeenkomsten vervoeren en assisteren bij de bijeenkomsten.
 • Dienst Geestelijke Verzorging - vrijwilliger vrager Patiënten uitnodigen voor religieuze bijeenkomsten en informatie geven over specifieke mogelijkheden op het terrein van levensbeschouwing.
 • Gastheer of -vrouw op de Spoedeisende Hulp Het verrichten van hand- en spandiensten voor de bezoekers en patiënten van deze afdeling.
 • Vrijwilliger Kunstuitleen Beheren van de database en het magazijn waarin alle kunst binnen HMC staat geregistreerd.

  Ook vrijwilliger worden?

Werken als onbetaald medewerker vraagt om bepaalde vaardigheden en eigenschappen. Dit is het profiel van de onbetaalde medewerker.

 • Je hebt oprechte aandacht en neemt graag tijd voor je medemens
 • Je bent gastvrij, patiëntvriendelijk en servicegericht
 • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal voldoende in relatie tot de werkzaamheden
 • Je denkt mee over verbeteringen in de zorgbeleving van de patiënt
 • Je durft initiatief te nemen en ideeën aan te dragen
 • Je bent mentaal en fysiek fit en hebt een energieke uitstraling

Hoe is het werken als onbetaald medewerker geregeld?

Als onbetaald medewerker verricht je je activiteiten volgens een rooster. Dit rooster wordt gemaakt door de teamleider, die zelf ook een onbetaald medewerker is. Daarnaast word je begeleid door de Coördinator Vrijwilligerswerk. Je ontvangt een medewerkerspas van het ziekenhuis en dienstkleding die niet persoonsgebonden is, zodat je het ziekenhuis goed kunt vertegenwoordigen.

Alle onbetaalde medewerkers krijgen toegang tot het Vrijwilligersportaal. Dit is een online portaal voor en door de onbetaalde medewerkers. De onbetaalde medewerkers worden via dit kanaal op de hoogte gehouden van mededelingen, nieuwsberichten en roosters. Er is een kennisbank, waar bijvoorbeeld de gebruiksaanwijzing van het elektrische bed op staan. Verder kun je er foto’s van diverse uitjes bekijken, een sudoku doen, je kunt er met andere onbetaalde medewerkers chatten en nog veel meer.

Interesse?

Ook vrijwilliger worden binnen HMC? Stuur dan een mail met motivatie, CV en telefoonnummer. Wij kunnen daarna met jou in contact komen over je voorkeuren binnen HMC.