Welkom bij HMC

Heeft u binnenkort een afspraak bij HMC? Lees dan de informatie hieronder om u voor te bereiden.  

Printknop

polikliniek 1 780

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

 • Uw HMC-patiëntenpas
 • Uw paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsdocument
 • Uw verwijsbrief. Zonder verwijsbrief betaalt uw zorgverzekeraar de kosten niet voor de afspraak en de behandeling. Heeft uw huisarts de verwijzing doorgegeven via de computer? Dan hoeft u geen verwijsbrief mee te nemen. Let op: niet alle zorgverzekeraars vergoeden alle kosten. Vraag hiernaar bij uw verzekeraar. 
 • Een lijst van de medicijnen die u gebruikt. U kunt de lijst opvragen bij uw apotheek. Als u zich aanmeldt bij het Landelijk Schakelpunt (LSP), kunnen wij de medicijnen die u gebruikt digitaal opvragen. U hoeft dan geen lijst mee te nemen. Kijk hiervoor op de website van het LSP.  

Maatregelen tegen besmetting met corona

 • Heeft u koorts en/of luchtwegklachten, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid?
  Kom dan niet naar het ziekenhuis. Bel de afdeling waar u een afspraak heeft, via 088 979 79 00. Uw zorgverlener bepaalt dan hoe we u het beste kunnen helpen.

Lees meer over de maatregelen die we nemen tegen corona.

Kloppen uw gegevens?

Controleer of de persoonlijke gegevens kloppen die wij van u hebben. Bijvoorbeeld uw adres, telefoonnummer, e-mailadres, huisarts of zorgverzekeraar. U kunt uw gegevens bekijken en wijzigen in uw online patiëntenportaal mijnHMC. Bent u nieuw bij HMC? Bel dan eerst naar 088 979 24 42, dan registreren wij uw gegevens zodat u kunt inloggen op mijnHMC.

Bedenk alvast wat u uw arts wilt vragen 

Samen met de arts beslist u over een eventueel onderzoek of een behandeling. Weet u niet goed wat u moet vragen? Stel dan in ieder geval de '3 goede vragen':

 • Wat zijn mijn mogelijkheden?
 • Wat zijn de voordelen en de nadelen van die mogelijkheden?
 • Wat betekent dat in mijn situatie?

Om u voor te bereiden kunt u daarnaast uw medische gegevens bekijken in mijnHMC. In mijnHMC vindt u bijvoorbeeld uitslagen van onderzoeken en behandelverslagen.

Lees hoe u uw gesprek goed kunt voorbereiden.

Bent u mogelijk drager van een resistente bacterie?

Sommige bacteriën kunnen in een ziekenhuis voor problemen zorgen. Wilt u daarom de volgende vragen beantwoorden?

 • Bent u besmet met MRSA of een andere resistente bacterie (BRMO)?
 • Was u de afgelopen twee maanden opgenomen of kreeg u een behandeling in een Nederlands of buitenlands ziekenhuis (behalve HMC)?
 • Bent u de afgelopen twee maanden in contact geweest met iemand die besmet was met MRSA of een andere resistente bacterie (BRMO)?
 • Heeft u contact gehad met levende varkens, vleeskalveren of -kuikens op een (fok)bedrijf of woont u op een bedrijf waar deze dieren gehouden worden?
 • Heeft u een geadopteerd kind (tot en met tien jaar) dat korter dan een jaar in Nederland is?
 • Bent u de laatste vier weken in een land geweest, waar het MERS-virus of ebola heerst of was u in het Midden-Oosten?

Heeft u één of meer vragen met 'ja' beantwoord? Bel dan de afdeling waar u een afspraak heeft.

Kunt u niet komen?

Zeg dan uw afspraak af, minimaal één volledige werkdag vóór uw afspraak. Dit kan via het online patientenportaal mijnHMC of telefonisch. Niet of te laat afgemelde afspraken worden bij u in rekening gebracht.

Route en parkeren

U kunt (betaald) parkeren op het parkeerterrein van HMC Bronovo en HMC Westeinde of in de parkeergarage van HMC Antoniushove. Komt u met de auto, houdt u dan rekening met extra tijd voor het parkeren van uw auto bij het ziekenhuis. HMC is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lees meer over de route en parkeren.

HMC is volledig rookvrij

HMC zet zich in voor een rookvrije generatie. Daarom zijn alle locaties van HMC en de terreinen eromheen volledig rookvrij. Als u nog wilt roken, moet u het terrein verlaten.
Lees meer over een rookvrij HMC.

Overzicht over uw zorg met mijnHMC

In het online patientenportaal mijnHMC vindt u al uw informatie uit het ziekenhuis bij elkaar. Hier kunt u uw zorgzaken online regelen en u voorbereiden op uw afspraak. Wilt u meer weten wat u kunt met mijnHMC? Bekijk dan de animatievideo hieronder of kijk op de webpagina over mijnHMC

mijnhmc animatie


 

Volg ons

Wilt u weten wat er speelt in ons ziekenhuis? Volg ons op Twitter en Facebook