Coronavirus: wat moet u weten?

HMC is veilig voor al onze patiënten, bezoekers en medewerkers. We nemen maatregelen waarmee we uw en onze gezondheid beschermen.

Printknop

Samen zorgen we voor een veilig HMC

HMC is veilig voor al onze patiënten, bezoekers en medewerkers. We nemen maatregelen waarmee we uw en onze gezondheid beschermen. Het is belangrijk dat we ons hier samen aan houden.

De zorg gaat door
De zorg voor patiënten gaat zoveel mogelijk door. We bieden niet alleen zorg aan patiënten die (misschien) corona hebben. U kunt voor alle zorg bij ons terecht, bijvoorbeeld voor de dermatoloog, de orthopeed, de cardioloog of de kinderarts. Ook operaties gaan zoveel mogelijk door. Daarnaast kunt u natuurlijk bij ons terecht als u met spoed zorg nodig heeft, zoals traumazorg, verloskunde, hersenchirurgie of kankerzorg. U bent welkom bij HMC.

Wat betekent dit voor u?

 • Heeft u een zorgvraag die spoed heeft?
  Voor spoedgevallen is ons ziekenhuis altijd bereikbaar. Kijk bij Spoed hoe u moet handelen.
 • Heeft u een zorgvraag zonder spoed?
  Bel dan uw huisarts of uw HMC-arts. Vervolgens bepalen we of we u in het ziekenhuis moeten zien of dat we een (beeld)belafspraak kunnen maken. 
 • Heeft u al een afspraak staan?
  Het kan voorkomen dat we uw afspraak bij de polikliniek of voor een operatie verzetten. Soms wijzigen we uw afspraak bij de polikliniek in een belafspraak. Als een afspraak verandert, nemen we van tevoren in ieder geval contact met u op. U hoeft zelf dus niets te doen. We wijzigen uw afspraak alleen als uw HMC-arts het veilig vindt om de afspraak telefonisch of later plaats te laten vinden. Heeft u klachten die spoed hebben? Neem dan direct contact met ons op.
 • Is uw afspraak verzet?
  Als we uw afspraak weer kunnen inplannen, nemen we ook contact met u op. U hoeft dus zelf niets te doen. Bij het inplannen van afspraken volgen we de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Heeft u koorts en/of luchtwegklachten, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid?
Bel dan de afdeling waar u een afspraak heeft, via 088 979 79 00. Uw zorgverlener bespreekt dan hoe we u het beste kunnen helpen.

Wat verwachten we van u? 

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Patiënten die zijn opgenomen op een verpleegafdeling hoeven geen mondkapje te dragen. U mag uw eigen mondkapje dragen. Als u zelf geen mondkapje bij zich heeft, krijgt u er één uitgereikt bij de ingang.
 • Wanneer u naar de polikliniek of de SEH gaat:
  U mag maximaal twee begeleiders meenemen. Tip! Als patiënt kunt u het gesprek met de arts opnemen op uw mobiele telefoon. Ook kunt u de telefoon op de speaker zetten en zo een naaste laten meeluisteren.
 • Wanneer u op bezoek komt:
  • Patiënten mogen maximaal één bezoeker tegelijkertijd ontvangen.
  • Kom niet op bezoek als u koorts en/of luchtwegklachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid.
  • Stem af met uw familie en vrienden wie op welk moment op bezoek komt. Zo voorkomt u vervelende situaties.
  • Komt u een coronapatiënt bezoeken? Bel dan vooraf met de afdeling, zodat het bezoek voor iedereen veilig kan verlopen.

Heeft u vragen?

Samen zorgen we voor een veilig ziekenhuis
voor patiënten, bezoekers en medewerkers