Patiëntenportaal HMC

Ben u patiënt van HMC? Dan kunt u toegang krijgen tot het patiëntenportaal Mijn HMC. U kunt hier online een afspraak maken of vragenlijsten invullen die u van uw arts heeft gekregen. U kunt ook uitslagen van metingen die u thuis doet in het patiëntenportaal bijhouden. De veiligste manier om in te loggen is met uw DigiD.

Online afspraak maken

In HMC is het mogelijk om via het patiëntenportaal online via de computer een afspraak te maken of wijzigen. Een online afspraak is ook online te wijzigen of te annuleren.

U kunt nog niet bij alle poliklinieken een online afspraak maken.

Voor de onderstaande poliklinieken kunt u een online afspraak maken:

  • Chirurgie
  • Dermatologie
  • Kaakchirurgie
  • KNO (Keel-, Neus,- en Oorheelkunde)
  • Medisch Centrum voor Dansers en Musici
  • Sportgeneeskunde

Inloggen met DigiD

De veiligste manier om in te loggen is om dit met uw DigiD te doen. DigiD staat voor digitale identiteit en is een unieke code die gekoppeld is aan uw burgerservicenummer (BSN). U kunt zich met DigiD online legitimeren. De overheid garandeert dat uw DigiD niet door iemand anders gebruikt kan worden. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via de website van de overheid: www.digid.nl.

logo DigiD

De veiligste manier om in te loggen is met DigiD met een sms-functie. Heeft u wel een DigiD, maar nog niet één met een sms-functie? Op de website www.digid.nl kunt uw DigiD-gegevens bekijken en uitbreiden.

Inloggen met DigiD

Inloggen met ZorgDomein-nummer

Als uw huisarts u naar HMC verwijst, kan hij dit digitaal doen via het ZorgDomein. U krijgt hierbij van de huisarts een ZorgDomein-nummer (ZD-nummer). Met dit ZD-nummer kunt u inloggen op het patiëntenportaal en online uw eerste afspraak maken. U kunt inloggen met ZD-nummer via onderstaande link. Op het inlogscherm vult u uw ZD-nummer, geboortedatum en geslacht in.

Inloggen met ZD-nummer

Inloggen met patiëntnummer

Inloggen met alleen patiëntnummer is vanwege de privacy sinds 7 mei 2018 niet meer mogelijk.  U kunt inloggen met uw DigiD.

 

Vragen

Heeft u vragen over het patiëntenportaal? Log dan in op het patiëntenportaal en ga naar ‘Contact’. Hier vindt u algemene informatie en antwoorden bij ‘Veel gestelde vragen’.

Heeft u vragen die hier niet beantwoord worden stuur dan een e-mail naar:

Vermeld hierbij uw naam en patiëntnummer.
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 17.00 uur.

Binnen 24 uur afzeggen

Wanneer u uw gemaakte afspraak wilt afzeggen of verplaatsen, doe dit uiterlijk 24 uur voor uw afspraak.

Vanaf 1 september 2010 ontvangen patiënten van HMC die zich niet hebben afgemeld voor een afspraak of te laat hebben afgemeld een factuur van € 45,-. Dit bedrag is niet kostendekkend maar zorgt wel dat patiënten zich beter bewust zijn van hun gemaakte afspraak.