Uw afspraak

HMC is werkzaam in het hart van Haaglanden vanuit drie locaties: HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde. 

Printknop

afspraak in HMC

Hoe maakt u een afspraak?

U vindt altijd een locatie bij u in de buurt waar u terecht kunt voor een eerste consult in 1 van onze poliklinieken. De locaties verschillen in sfeer en specialisatie, maar altijd geldt dat we topzorg leveren en de patiënt met aandacht hulp bieden. Ook onze werkwijzen zijn op elke locatie gelijk.

Verwijzing is nodig

Voor het maken van een afspraak in HMC heeft u altijd een (Zorgdomein-) verwijzing nodig van uw huisarts of andere specialist. Anders vergoedt uw zorgverzekeraar de zorgkosten mogelijk niet en moet u de kosten zelf betalen. Let op: niet alle zorgverzekeraars vergoeden alle kosten van uw behandeling in het ziekenhuis. Een verwijzing is niet nodig voor onze afdeling Spoedeisende Hulp.

Afspraak maken

U kunt tijdens werkdagen telefonisch contact opnemen met de polikliniek van het specialisme waarmee u een afspraak wilt maken. De telefoonnummers vindt u op de specialismepagina’s.

Online afspraak maken

Voor onderstaande poliklinieken kunt u ook online een afspraak maken.

  • Kaakchirurgie
  • Sportgeneeskunde
  • Bloedafname en materiaalafgifte

Afspraak wijzigen of annuleren?

Heeft u een afspraak gemaakt maar bent u verhinderd? Via mijnHMC kunt u uw afspraak uiterlijk 24 uur voor uw afspraak annuleren. Ook kunt u tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch annuleren door contact op te nemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Dit kan op werkdagen, binnen kantoortijden van 08.00 – 17.00 uur. Uw afspraak wordt dan kosteloos afgezegd of verplaatst naar een ander tijdstip.

Bij het niet op tijd annuleren van uw afspraak zijn kosten verbonden. Patiënten van HMC die zich niet hebben afgemeld voor een afspraak of te laat hebben afgemeld, ontvangen een factuur van € 45,-. Dit bedrag is niet kostendekkend maar zorgt wel dat patiënten zich beter bewust zijn van hun gemaakte afspraak. Deze kosten zijn niet op uw zorgverlener te verhalen.

Voorbereiden op polikliniekbezoek

U kunt uw afspraak met HMC thuis voorbereiden. Houdt u er bijvoorbeeld rekening mee dat u voor een eerste afspraak een patiëntenpas moet laten maken. Neem uw patiëntenpas bij elk bezoek mee. Ook uw identiteitsbewijs dient u bij zich te hebben.

Heeft u binnenkort een gesprek met uw arts? Dan is het goed om thuis al te bedenken wat u hem of haar zou willen vragen. Het is belangrijk om samen met de arts te beslissen over uw onderzoek of behandeling. Wilt u weten welke vragen u zou kunnen stellen? Bekijk onze website: voorbereiden op uw polikliniekbezoek.