Uw afspraak

HMC is werkzaam in het hart van Haaglanden vanuit drie locaties: HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde.

 

afspraak in HMC

Veilig naar HMC: wat moet u weten?
Op de pagina over de maatregelen voor een veilig HMC vindt u een overzicht van alle maatregelen, het laatste nieuws en veelgestelde vragen. Voor sommige afdelingen of ziektebeelden is er aanvullende informatie. Deze vindt u bij de veelgestelde vragen.

Hoe maakt u een afspraak?

U vindt altijd een locatie bij u in de buurt waar u terecht kunt voor een eerste consult in 1 van onze poliklinieken. De locaties verschillen in sfeer en specialisatie, maar altijd geldt dat we topzorg leveren en de patiënt met aandacht hulp bieden. Ook onze werkwijzen zijn op elke locatie gelijk.

Verwijzing is nodig

Voor het maken van een afspraak in HMC heeft u altijd een (Zorgdomein-) verwijzing nodig van uw huisarts of andere specialist. Anders vergoedt uw zorgverzekeraar de zorgkosten mogelijk niet en moet u de kosten zelf betalen. Let op: niet alle zorgverzekeraars vergoeden alle kosten van uw behandeling in het ziekenhuis. Een verwijzing is niet nodig voor onze afdeling Spoedeisende Hulp.

Afspraak maken

U kunt tijdens werkdagen voor de volgende poliklinieken telefonisch contact opnemen met het Afsprakenbureau:

 • Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)
 • Chirurgie (Heelkunde)
 • Dermatologie
 • Kaakchirurgie
 • Neurologie
 • Oogheelkunde
 • Orthopedie - Focuskliniek
 • Plastische Chirurgie
 • Sportgeneeskunde

 • 088 979 24 45
 • maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.00 uur

Voor andere poliklinieken kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek van het specialisme waarmee u een afspraak wilt maken. De telefoonnummers vindt u op de specialismepagina’s.

Online afspraak maken

Voor onderstaande poliklinieken kunt u ook online een afspraak maken.

 • Kaakchirurgie
 • Sportgeneeskunde
 • Bloedafname en materiaalafgifte
Vanwege de maatregelen rondom het opschalen van de reguliere zorg, is het momenteel niet mogelijk om via mijnHMC een afspraak te maken voor de poliklinieken Kaakchirurgie of Sportgeneeskunde.

Afspraak wijzigen of annuleren?

Vanwege de maatregelen rondom het opschalen van de reguliere zorg, is het momenteel niet mogelijk om uw afspraak te wijzigen via mijnHMC. Wel kunt u via mijnHMC uw afspraak annuleren.

Heeft u een afspraak gemaakt maar bent u verhinderd? Via mijnHMC kunt u uw afspraak uiterlijk 24 uur voor uw afspraak annuleren. Ook kunt u tot uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch annuleren. Hiervoor neemt u contact op met het Afsprakenbureau via 088 979 24 45. Dit kan op werkdagen, binnen kantoortijden van 08.00 – 17.00 uur. Uw afspraak wordt dan kosteloos afgezegd of verplaatst naar een ander tijdstip.

Bij het niet op tijd annuleren van uw afspraak zijn kosten verbonden. Patiënten van HMC die zich niet hebben afgemeld voor een afspraak of te laat hebben afgemeld, ontvangen een factuur van € 45,-. Dit bedrag is niet kostendekkend maar zorgt wel dat patiënten zich beter bewust zijn van hun gemaakte afspraak. Deze kosten zijn niet op uw zorgverlener te verhalen.

Voorbereiden op polikliniekbezoek

U kunt uw afspraak met HMC thuis voorbereiden. Houdt u er bijvoorbeeld rekening mee dat u voor een eerste afspraak een patiëntenpas moet laten maken. Neem uw patiëntenpas bij elk bezoek mee. Ook uw identiteitsbewijs dient u bij zich te hebben.

Heeft u binnenkort een gesprek met uw arts? Dan is het goed om thuis al te bedenken wat u hem of haar zou willen vragen. Het is belangrijk om samen met de arts te beslissen over uw onderzoek of behandeling. Wilt u weten welke vragen u zou kunnen stellen? Bekijk onze website: voorbereiden op uw polikliniekbezoek.