Ga naar deze pagina voor maatregelen en laatste nieuws over Corona / Covid-19

Afspraak maken

HMC is werkzaam in het hart van Haaglanden vanuit drie locaties: HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde.

afspraak in HMC

<

Coronavirus: wat moet u weten?
Welke (voorzorgs)maatregelen treft HMC en wat moet u weten en doen? Bekijk hier het overzicht aan maatregelen, volg hier onze liveblog ven bekijk onze veelgestelde vragen.

UPDATE 13 MAART: Ik heb binnenkort een afspraak of een operatie in HMC. Kan deze doorgaan?

Wij bellen alle afspraken af waar geen acute medische noodzaak voor is. Dit betreft vooral poliklinische afspraken en operaties waar geen directe medische noodzaak voor bestaat. Wij laten, als dat kan, patiënten niet voor een uitslag of herhaalconsult naar het ziekenhuis komen. Patiënten krijgen in plaats van een afspraak in het ziekenhuis, waar mogelijk, een telefonisch consult.

Ook beperken wij diagnostische onderzoeken zoals lab- en radiologisch onderzoek tot de direct medisch noodzakelijke onderzoeken.

Voor spoedgevallen blijft het ziekenhuis 24/7 bereikbaar.

 

Hoe maakt u een afspraak?

U vindt altijd een locatie bij u in de buurt waar u terecht kunt voor een eerste consult in 1 van onze poliklinieken. De locaties verschillen in sfeer en specialisatie, maar altijd geldt dat we topzorg leveren en de patiënt met aandacht hulp bieden. Ook onze werkwijzen zijn op elke locatie gelijk.

Verwijzing is nodig

Voor het maken van een afspraak in HMC heeft u altijd een (Zorgdomein-) verwijzing nodig van uw huisarts of andere specialist. Anders vergoedt uw zorgverzekeraar de zorgkosten mogelijk niet. Een verwijzing is niet nodig voor onze afdeling Spoedeisende Hulp.

Afspraak maken voor HMC Westeinde en HMC Antoniushove

Voor de locaties HMC Antoniushove en HMC Westeinde kunt u tijdens werkdagen voor de volgende poliklinieken telefonisch contact opnemen met het Afsprakenbureau of maakt u een afspraak in mijnHMC.

 • Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)
 • Chirurgie (Heelkunde)
 • Dermatologie
 • Kaakchirurgie
 • Neurochirurgie
 • Neurologie
 • Oogheelkunde
 • Orthopedie - Focuskliniek
 • Plastische Chirurgie
 • Radiologie (echo)
 • Reumatologie/revalidatie
 • Sportgeneeskunde
 • 088 979 24 45
 • maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.00 uur

Voor andere poliklinieken kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek van het specialisme waarmee u een afspraak wilt maken of maakt u een afspraak in mijnHMC. De telefoonnummers vindt u op de specialismepagina’s.

Afspraak maken voor HMC Bronovo

Voor de locatie HMC Bronovo kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek van het specialisme waarmee u een afspraak wilt maken of maakt u een afspraak in mijnHMC. De telefoonnummers vindt u op de specialismepagina's

Online afspraak maken

Voor onderstaande poliklinieken kunt u ook online een afspraak maken.

 • Chirurgie
 • Dermatologie
 • Kaakchirurgie
 • KNO (Keel-, Neus,- en Oorheelkunde)
 • Medisch Centrum voor Dansers en Musici
 • Sportgeneeskunde

Bent u op zoek naar het algemene telefoonnummer van HMC? Kijk dan bij Contact en adres

SMS afspraakherinnering

Wanneer uw mobiele nummer bij ons bekend is, dan ontvangt u een herinnerings-sms voor uw afspraak. In de sms staat geen tijdstip van de afspraak vermeld. Sommige patiënten hebben namelijk meer afspraken op één dag. Bij bepaalde afspraken moeten patiënten zich eerder melden voor een vooronderzoek. Dit wordt aan de patiënt doorgegeven bij het maken van de afspraak. Om verwarring te voorkomen, wordt daarom geen tijdstip in de sms genoemd.

Afspraak wijzigen of annuleren?

Heeft u een afspraak gemaakt maar bent u verhinderd? Via mijnHMC kunt u uw afspraak uiterlijk 24 uur voor uw afspraak annuleren. Ook kunt uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch annuleren. Voor de locatie HMC Antoniushove en HMC Westeinde kunt u contact opnemen met het Afsprakenbureau via 088 979 24 45. Voor de locatie HMC Bronovo kunt u contact opnemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Dit kan op werkdagen, binnen kantoortijden van 08.00 – 17.00 uur. Uw afspraak wordt dan kosteloos afgezegd of verplaatst naar een ander tijdstip. Bij het niet op tijd annuleren van uw afspraak zijn kosten verbonden. Patiënten van HMC die zich niet hebben afgemeld voor een afspraak of te laat hebben afgemeld, ontvangen een factuur van € 45,-. Dit bedrag is niet kostendekkend maar zorgt wel dat patiënten zich beter bewust zijn van hun gemaakte afspraak.

Voorbereiden op polikliniekbezoek

U kunt uw afspraak met HMC thuis voorbereiden. Houdt u er bijvoorbeeld rekening mee dat u voor een eerste afspraak een patiëntenpas moet laten maken. Neem uw patiëntenpas bij elk bezoek mee. Ook uw identiteitsbewijs dient u bij zich te hebben.

Heeft u binnenkort een gesprek met uw arts? Dan is het goed om thuis al te bedenken wat u hem of haar zou willen vragen. Het is belangrijk om samen met de arts te beslissen over uw onderzoek of behandeling. Wilt u weten welke vragen u zou kunnen stellen? Bekijk onze website: voorbereiden op uw polikliniekbezoek.