ZorgDomein

Verwijzen naar HMC is verwijzen via ZD

ZorgDomein

Verwijzen naar HMC is verwijzen via ZD

ZorgDomein

Uw patiënt snel en goed geïnformeerd verwijzen naar de juiste afspraak? HMC maakt gebruik van ZorgDomein (ZD) voor uw verwijzing of diagnostiekaanvraag. Alle toegangstijden en behandeling vindbaar op 1 plek en snel informatie uitwisselen tussen u en HMC.

Contact

Servicedesk

Bent u nog niet aangesloten op ZD? Of heeft u een vraag? Neem contact op met Servicedesk ZorgDomein via 020 471 52 82.

Adviseur HMC ZorgDomein

Heeft u een vraag over ons aanbod in ZorgDomein? Wilt u graag gebruik maken van een ZD module, zoals de Module Bijlagen meezenden, wij horen het graag.

Mila Verschoor
Adviseur ZorgDomein
Telefoon: 06 5156 3468

ZorgDomein Patiëntoverleg app

HMC vindt het belangrijk dat de eerste en tweedelijns zorgaanbieders elkaar goed kunnen vinden. Voor acute vragen hebben we de telefoon. Op initiatief van de medisch specialisten van HMC introduceren we voor niet-acute situaties een nieuw middel: de ZorgDomein Patiëntoverleg app. Deze beveiligde berichtenservice van ZorgDomein maakt het mogelijk dat zorgaanbieders met elkaar contact leggen op een moment dat het u uitkomt. Door gebruik te maken van de beveiligde berichtenservice is de privacy van patiëntgegevens gewaarborgd.

ZorgDomein Patiëntoverleg kunt u gebruiken via de desktop in uw ZorgDomein omgeving. Ook is het mogelijk om de ZorgDomein Patiëntoverleg-app op uw smartphone te installeren. De app is te downloaden via de App store of Google playstore. Zoek binnen de app store op “ZorgDomein” of “Patiëntoverleg” en installeer eenvoudig de zorgmessenger.

Nieuw in ZorgDomein HMC

  • Meekijkconsulten orthopedie voor Gezondheidscentrum Savalle en SHG de Koning nu aan te vragen via ZorgDomein.

Tips

  • Verwijsbrief later afronden? Informeer uw patiënt, dat voorkomt onnodige telefoontjes.
  • Check of uw patiënt een geverifieerd BSN heeft. Dat voorkomt fouten.
  • Werkt ZorgDomein niet optimaal? Download de gratis software van ZorgDomein om uw werkplek te optimaliseren via www.zorgdomein.nl/support

 Veelgestelde vragen

ZorgDomein

Als uw patiënt naar een andere HMC locatie wil, hoeft u geen nieuwe verwijzing te sturen.

Een ZD-verwijzing kunt u niet annuleren. Wel kan ervoor gekozen worden om de verwijzing naar een andere zorginstelling te sturen. De huidige zorginstelling krijgt dan een annulering en de nieuw gekozen zorginstelling krijgt de ZD-verwijzing. In het Regieoverzicht zoekt u de verwijzing op en klikt op “herzenden”.

ZorgDomein is in het bezit van een NEN7510 certificaat evenals het ISO27001 certificaat.

Maken andere medewerkers op uw praktijk al gebruik van ZorgDomein, dan kunt u vanuit een patiënt verwijzen, nadat u een persoonlijk account heeft aangemaakt. Wanneer op de praktijk ZorgDomein nog niet wordt gebruikt, meld u dan aan via www.zorgdomein.nl/support