Terugblik: op reis door Hotel HMC, met huisartsen en medisch specialisten

11 oktober 2021

Op zaterdag 18 september hebben we de eerste alternatieve netwerk- en scholingsbijeenkomst georganiseerd ter vervanging van de HMC Meerdaagse. Onder de noemer Hotel HMC konden 60 huisartsen en medisch specialisten van HMC ‘op reis langs’ diverse educatieve pitstops, op locatie HMC Bronovo.

Binnen alle geldende coronamaatregelen zijn we er goed in geslaagd een onderwijsprogramma neer te zetten, waarbij ook ruimte was om te netwerken. Goede samenwerking en onderwijs vinden wij essentieel voor de kwaliteit van de patiëntenzorg. Hierbij geven we je een korte terugblik!

Hotel HMC is gericht op ontmoeting en kennisuitwisseling tussen huisartsen en medisch specialisten van HMC. In een veelzijdig dagprogramma liepen de deelnemers coronaproof in kleine groepjes kriskras door het gebouw en zij volgden op verrassende plekken uiteenlopende mini-scholingen. De route ging langs negentien kamers, waarvan zeventien medisch inhoudelijk en twee in het teken van ontspanning:
- 'Een kuur van een uur': cabaret
- 'Ontsnap Hotel HMC': escape room

Alle activiteiten zijn vormgegeven door HMC-specialisten samen met huisartsen uit de Haagse regio.

De scholing is geaccrediteerd voor 6 punten voor huisartsen en specialisten.
Een greep uit de reacties van deelnemers:

"Graag volgende week weer zodat ik de kamers nog kan doen die ik vandaag mis!"

"Ik vond de kamers allemaal even leuk, en dat is denk ik de kracht van deze nascholing: struinen door een leeg Bronovo. Voor herhaling vatbaar!"

"Orthopedie, injecties in gewrichten, erg leerzaam."

"Zeker voor herhaling vatbaar. Ik was in eerste instantie teleurgesteld over de kleine groepjes, maar uiteindelijk school daar juist de kracht in. Hopelijk zijn binnenkort de pauze momenten wel 'en groupe' mogelijk."

"Voor mij als huisarts waren bijna alle onderwerpen en werkvormen leuk en interessant. Jammer dat ik enkele workshops niet hebben kunnen doen…"

In 2022 weer een meerdaagse
Hotel HMC is ontwikkeld als coronaproof alternatief voor de Meerdaagse nascholing- en netwerkbijeenkomst die voorheen éénmaal per jaar plaatsvond. Wij hopen volgend jaar van woensdag 11 tot vrijdag 13 mei wel naar Maastricht te kunnen. Inschrijven hiervoor is online mogelijk via de nascholingsagenda

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op via nascholingen@haaglandenmc.nl.

Meer nieuws