Teleconsultatie via ZorgDomein

11 oktober 2019

Heeft u een medisch inhoudelijke vraag aan een specialist? U wilt uw patiënt (nog) niet verwijzen, maar wel een diagnose en behandeladvies van een specialist? U kunt dan een teleconsult aanvragen via ZorgDomein.

Teleconsultatie is de mogelijkheid om als verwijzer een digitale vraag om advies voor te leggen aan de specialist, zonder dat de patiënt naar het ziekenhuis hoeft. De verwijzer gaat vanuit het eigen HIS naar ZorgDomein en via ‘Teleconsultatie’ in het zorgvraagmenu kan er gekozen worden voor het gewenste specialisme. Binnen 3 werkdagen ontvangt u een antwoord onder ‘Regie’ in het ZorgDomein account.

U kunt teleconsultatie aanvragen bij HMC voor dermatologie, nefrologie en sinds kort ook voor MDL (Buikpijn/PDS, levertestafwijkingen en voor een algemene vraag) en cardiologie (beoordelen van een ECG, advies over CVRM of een algemene cardiologische vraag). Er volgen meer specialismen.

Voor vragen, opmerkingen en/of suggesties kunt u contact opnemen met Mila Verschoor, HMC Adviseur Verwijzers (en ZorgDomein) via verwijzer@haaglandenmc.nl.

Meer nieuws