Patiënt gemakkelijk verwijzen voor semenanalyse

23 maart 2022

Voor uw patiënten met de vraagstelling ‘subfertiliteit’ biedt het KCL (Klinisch Chemisch Laboratorium) van HMC semenanalyses aan. Als verwijzer vindt u semenanalyses nu bij HMC in Zorgdomein als een separaat zorgproduct, dus niet op het algemene labformulier voor klinisch chemisch en microbiologisch onderzoek. Zo kunt u uw patiënt gemakkelijk doorverwijzen.

Semenanalyses worden uitsluitend op afspraak uitgevoerd op de locatie HMC Bronovo. Voor het onderzoek is het essentieel dat u uw patiënt ook een papieren aanvraagformulier meegeeft. Dit formulier is van belang voor de instructies aan uw patiënt en voor het noteren van informatie door uw patiënt. We attenderen u erop dat het van belang is om een speciaal potje mee te geven, dat bewezen niet-toxisch is voor semen.

Het formulier kunt u hier downloaden. Potjes kunt u bestellen via het mailadres dagcowz_kcl@haaglandenmc.nl. Ook kunnen potjes tijdens openingstijden worden opgehaald op de afdeling poliklinische bloedafname van HMC Bronovo. Uw patiënt maakt de afspraak voor de analyse zelf met de instructies op het aanvraagformulier

Meer nieuws