Nieuwe gezichten op de afdeling Verloskunde

13 september 2021

We stellen u graag voor aan een aantal nieuwe gezichten op de afdeling Verloskunde van HMC. Wij willen u er bovendien op wijzen dat uw patiënten voor poliklinische verloskundige zorg ongewijzigd terecht kunnen op de locatie HMC Bronovo.

Onze specialisten bieden op deze locatie high end prenatale (echo) diagnostiek aan. Zo worden zwangeren tegenwoordig niet alleen voor de NIPT en 20 weken SEO gecounseld, maar ook voor de recent geïntroduceerde eerste trimester structurele echografie (13 weken SEO). Ook op de locatie Westeinde kunnen zwangeren voor deze echo’s afspraken maken.

Gynaecologen Claudia Snijder (opgeleid in Leiden en HMC) en Aimée Sparendam (opgeleid in Nederland en België) zijn toegevoegd aan het team en begeleiden onder meer zwangere vrouwen met een medische indicatie. Naast de bekende gezichten, onder wie Wietske Hermes, Wim van Wijngaarden, Frederique van Dunné, Corla Vredevoogd en Kim Boers.

Vitaliteits-echo
In zowel HMC Bronovo als HMC Westeinde zien we (nieuwe) zwangeren waarbij de vrouwen vervolgd worden volgens het zwangeren zorgpad. Zo wordt bij de intake een vitaliteits-echo gemaakt en zien de vrouwen een verpleegkundige die ze van de nodige informatie, bijvoorbeeld over voeding en vaccinaties, voorziet. Daarna sluit de gynaecoloog het consult af, waarbij er in overleg met de zwangere een persoonlijk plan wordt gemaakt. Ook zorg voor de zwangere met interne problematiek, zoals bijvoorbeeld diabetes, bieden wij aan op het gezamenlijke Gravin spreekuur met internist en gynaecoloog. U kunt uw patiënten reeds pre-conceptioneel verwijzen voor advies wanneer er co-morbiditeit speelt.

Sara de Bronovo
De acute verloskundige zorg vindt plaats op de locatie HMC Westeinde. Hier wordt eind november het nieuwe Moeder- en Kindcentrum in gebruik genomen: het Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum. Met innovaties op gebied van ICT met onder meer zes prachtige bevalbaden zal hier volgens het gezinsgeïntregeerde zorg-principe toegewijde zorg geboden worden. Op z’n Hollands: gezinsgerichte zorg. Dat houdt in dat de zorg niet alleen óver het kind en de ouders gaat, maar dat zij er actief betrokken bij worden.

Naast de state of the art bevalbaden zijn er vele mogelijke vormen van pijnstilling, die wij in samenspraak met de zwangeren kunnen bieden. Denk hierbij aan lachgas, remifentanil en de epidurale pijnstilling. Uitnodigingen voor de officiële opening van het Sara de Bronovo zullen volgen.

Spoednummer
Het spoednummer voor huisartsen en verloskundigen weekdagen tot 16:30 uur: 088-979 8377
Direct contact met de dienstdoende arts in de ANW uren: 088-979 6917

De afdeling verloskunde volgen op Instagram? Dat kan sinds kort! Volg het kanaal @hmc.verloskundestill_video_verloskundegyn_brn.jpg

Benieuwd hoe de afdeling Verloskunde/gynaecologie eruit zien op HMC Bronovo? Bekijk de video! (Let op, deze video is gemaakt vóór de coronaperiode en dus waren de huidige maatregelen nog niet van toepassing)

 

Meer nieuws