HMC Focuskliniek voor behandeling (langdurige) schouderklachten

10 februari 2021

Klachten van de schouder zijn veel voorkomend. Mensen zijn hinderlijk beperkt door pijn en slapen dikwijls slecht. Op de Schouderpoli van de HMC FocusKliniek voorzien wij in een duidelijke diagnose, heldere uitleg en een behandelplan.

Langdurige klachten hebben invloed op dagelijks functioneren en werk. Vaak is het onduidelijk waar de klachten precies vandaan komen. Is het instabiliteit? Of slijtage? Is het gewoon een al oude slijmbeursontsteking? Zou het een frozen shoulder zijn? Patiënten en behandelaars zijn gebaat met een duidelijke diagnose, heldere uitleg over de aandoening met het beloop en een behandelplan. Op de Schouderpoli van de HMC FocusKliniek voorzien wij hierin.

Patiënten worden gezien door het schouderteam op een speciaal spreekuur op HMC locatie Bronovo. Dit team bestaat uit twee ervaren schouderchirurgen, een gespecialiseerde fysiotherapeut, een orthopeed-in-opleiding en een doktersassistent. Zij evalueren de klachten in combinatie met specifiek lichamelijk onderzoek ondersteund door röntgen en/of echografie. Patiënten krijgen in een one-stop-shop setting een diagnose en behandelplan waarmee zij in 80 procent van de gevallen kunnen worden terugverwezen naar de eerste lijn (fysiotherapeut/huisarts). In de overige 20 procent zal een patiënt voor verder onderzoek en behandeling worden vervolgd op de Schouderpoli.

Een verwijzing naar HMC Focus Schouderpoli gaat eenvoudig via Zorgdomein.

Meer nieuws