Eén loket voor spoedzorg in HMC Westeinde

13 februari 2020

Heeft iemand met spoed medische zorg nodig? Hadoks en HMC hebben sinds kort samen één loket voor de Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp. Men meldt zich via de vernieuwde spoedingang aan het Westeinde bij de balie en wordt direct door de juiste persoon geholpen.

De spoedzorg bij Haaglanden Medisch Centrum Westeinde (HMC) heeft vanaf maandag 3 februari één loket voor de Hadoks Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp. Patiënten die met spoed medische zorg nodig hebben, kunnen zich via de vernieuwde spoedingang melden bij de balie. Daar worden zij met de nieuwe samenwerking tussen de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp direct door de juiste persoon geholpen. Door deze intensievere samenwerking tussen de zorgmedewerkers wordt de spoedzorg verbeterd. De Huisartsenpost in het Westeinde is 's nachts gesloten.

"Dankzij deze nieuwe samenwerking in de spoedzorg wordt het voor de patiënt veel duidelijker waar zij zich moeten melden," zegt Pascal van Belle, zorgmanager van de afdeling Spoedeisende Hulp van HMC, met meer dan 60.000 patiënten per jaar één van de grotere afdelingen voor spoedzorg in Nederland. "De patiënt komt direct op de juiste plek terecht: bij de Spoedeisende Hulp of de Huisartsenpost. Hierdoor wordt de patiënt sneller en beter geholpen en worden minder onnodige kosten gemaakt."

Het nieuwe adres van de Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp bij HMC Westeinde is Westeinde 150 in Den Haag. In de regio Haaglanden zijn totaal drie Hadoks huisartsenposten in de ziekenhuizen: HMC Westeinde, HMC Antoniushove en het HagaZiekenhuis (www.hadoks.nl).

Meer nieuws voor verwijzers