Deelnemers enthousiast over Groot Haags Symposium

23 maart 2022

Op 14 maart 2022 werd voor de tweede keer het Groot Haags Symposium in de LUMC-campus in Den Haag georganiseerd door ziekenhuizen en artsenkoepels. Het was een groot succes.

Verschillende zorggroepen in de regio Haaglanden lieten op het Groot Haags Symposium weten met welke projecten zij bezig zijn. Deelnemers werden bovendien bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen die daaruit voortkomen. Er waren maar liefst 170 huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, paramedici en andere betrokkenen in de zorg aanwezig. De zorggroepen die deelnamen, waren Haagse Nieren, Haagse Vaten, Haags Suiker, Haagse Longen en Haagse Ouderen.

Er kon worden deelgenomen aan tien verschillende workshops. Deze werden gegeven of voorbereid door een medisch specialist, een huisarts, apotheker, specialistisch verpleegkundige en fysiotherapeut. Bijvoorbeeld de workshop perifeer vaatlijden, zwangerschap en astma en palliatieve zorg bij COPD.

Door de covidperiode was het lang geleden dat de deelnemers met zovelen fysiek bij elkaar konden zijn. Iedereen was blij dat het weer kon: juist de interacties en het netwerken hadden de deelnemers gemist.

De organisatie is trots dat Den Haag zo’n mooi symposium heeft met zoveel betrokken zorgverleners in regio Haaglanden. De organisatie was in handen van afgevaardigden uit het HMC, HagaZiekenhuis, Arts en Zorg, SHG en Hadoks.

 

 

Meer nieuws