Artrose Netwerk Regio Haaglanden: samen tegen pijn aan knie en heup

16 juni 2022

Het Artrose Netwerk Regio Haaglanden is een initiatief van gespecialiseerde fysiotherapeuten in de regio, huisartsen en de orthopedisch chirurgen van Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Samen kijken zij hoe de patiënt het beste geholpen kan worden bij artrose aan heup of knie, in het conservatieve, preoperatieve of postoperatieve traject.

De patiënt kan bij u in de praktijk komen met klachten die kunnen passen bij knie- of heupartrose. Na het geven van uw voorlichting en het bespreken van een eventueel behandelplan kunt u vervolgens verwijzen naar het Artrose Netwerk Regio Haaglanden. Het hangt af van de klachten met welke stap de patiënt begint en waar de behandeling stopt. Vaak is oefenen thuis of onder begeleiding van de fysiotherapeut al genoeg. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan kunt u de patiënt doorverwijzen naar de orthopeed.

In het Artrose Netwerk Regio Haaglanden werken we volgens 3 stappen:
Stap 1: voorlichting door de fysiotherapeut, de patiënt gaat daarna zelf thuis oefenen
Stap 2: de patiënt gaat oefenen onder begeleiding van de fysiotherapeut
Stap 3: de patiënt krijgt een afspraak met een orthopedisch chirurg van HMC

Bij een verwijzing naar de fysiotherapeut kiest de patiënt zelf waar hij naar toe wil, er is altijd wel een gespecialiseerde fysiotherapeut in de buurt. Wist u dat fysiotherapie bij artrose vaak wordt vergoed uit de basisverzekering voor maximaal 12 behandelingen per 12 maanden?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u een mail sturen met onderwerp Artrose Netwerk Regio Haaglanden naar verwijzer@haaglandenmc.nl

Meer informatie over het Artrose Netwerk vind u hier.

Meer nieuws