E-learning Teleconsultatie : Regionale samenwerking van het HagaZiekenhuis, HMC en huisartsen van Hadoks, Arts en Zorg en SHG

woensdag

1

maart 2023

00.00 - 00.00 uur

zie info

woensdag 1 maart 2023

00.00 - 00.00 uur, zie info

.teleconsultatie_partijen.jpg

Eerste regionale e-learning voor huisartsen en medisch specialisten beschikbaar. Een mooi voorbeeld van een regionale samenwerking.

Aan deze e learning hebben specialisten van het HagaZiekenhuis, HMC en huisartsen van Hadoks, Arts en Zorg en SHG meegewerkt en zij vertellen u graag over hun ervaringen met betrekking tot het gebruik van teleconsultatie.

In de e-learning krijgen huisarts en specialist uitleg over een goed gebruik van Teleconsultatie alsmede tips en voordelen van het gebruik van teleconsulten voor huisarts, specialist én patiënt. Via Teleconsulten kan de huisarts op een veilige manier overleggen met specialisten en hoeft de patiënt niet naar het ziekenhuis.

Hoe te volgen:


De e-learning is te volgen via het Landsteiner Leerplein waar alle huisartsen en medisch specialisten uit de regio op kunnen inloggen. Na inschrijving worden de account gegevens binnen 3 dagen per mail verzonden. Arts en zorg (A&Z), HagaZiekenhuis, Haaglanden Medisch Centrum (HMC) SHG Groep en Hadoks trekken samen op bij het ontwikkelen van regionale nascholingen.

Voor het volgen van de e-learning krijgt de huisarts:  1 accreditatiepunt.

Kosten  Om deze scholing mogelijk te maken vragen wij een deelnemers bijdrage van €25,-. De factuur zal naar uw mailadres worden verzonden dat u in het inschrijfformulier opgeeft.

landsteiner_leerplein.png

Waarom teleconsulten?
In het kader van de juiste zorg op de juiste plek is teleconsultatie een uitkomst voor vragen, laagdrempelig, aan de specialist, waarbij een fysieke beoordeling van de patiënt door de specialist niet nodig is. Met het gebruik van een teleconsult kan een verwijzing naar de tweede lijn veelal worden voorkomen. Het stellen van een juiste indicatie voor het teleconsult en een correcte vraagstelling zijn hierbij van belang, daarnaast is het van belang dat u relevante medische gegevens meestuurt, op basis van die totale set kan de specialist u advies geven. Daarnaast zorgt meer kennis rondom teleconsultatie voor verlaging van de drempel voor het toepassen van het teleconsult.