Zorg voor uw pasgeboren baby

Welkom op de afdeling Neonatologie. Hier zorgen wij voor uw pasgeboren baby die na de geboorte extra zorg nodig heeft. Uw kindje is bij ons in goede handen.

Specialismen en team

Afspraak en contact

088 979 23 30
ma t/m vr van 08.30 – 16.30 uur

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over de zorg voor uw pasgeboren baby

Welkom op de afdeling Neonatologie. Hier zorgen wij voor uw pasgeboren baby die na de geboorte extra zorg nodig heeft. Uw kindje is bij ons in goede handen.

Omdat uw kind kort na de geboorte extra zorg nodig heeft, is het opgenomen op onze afdeling. Voor uw kind en voor u als ouder of verzorger is een verblijf in het ziekenhuis een ingrijpende gebeurtenis, die vaak emoties en vragen oproept. We ondersteunen u hierin zo goed mogelijk.

Verblijven bij uw kind

Als ouder bent u vanaf het begin betrokken bij de zorg van uw kind. U bent de hele dag welkom op de afdeling. Wij zijn blij dat u er bent en hebben aandacht voor uw wensen en behoeften. Wij proberen ervoor te zorgen dat u en uw kind samen op de afdeling kunnen verblijven, bij voorkeur op één kamer. Met de kinderverpleegkundige kunt u bespreken of u bij uw kind kunt blijven slapen.

Uw kind leren kennen

Vanaf de geboorte begeleiden we u bij het waarnemen en leren begrijpen van wat uw kind doet en wil. Door goed naar uw kind te kijken en naar hoe het reageert, kunnen we zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van uw kind.

Gespecialiseerde medewerkers

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het verzorgen en behandelen van kinderen die extra zorg nodig hebben. Zij hebben aandacht voor het voorkomen en verminderen van eventuele stress, pijn of ongemak. We proberen de omgeving zo rustig mogelijk te houden. Op onze afdeling werken veel mensen, die samen de beste zorg voor uw kind bieden. U ontmoet er onder meer neonatologen, gespecialiseerde kinderartsen, gespecialiseerde kinderverpleegkundigen, physician assistants, medewerkers medisch pedagogische zorg, lactatiekundigen, maatschappelijk werkers, laboranten, psychologen, diëtisten, fysiotherapeuten en logopedisten. Samen met u kijken we waar de vragen en behoeften liggen van u en uw kind.

Voeden van uw kind

In het begin moet een baby leren drinken, wat vaak veel van uw aandacht vraagt. Hierin kunnen we u ondersteunen. Wanneer u borstvoeding geeft, kan de lactatiekundige u extra begeleiden.

Eten en drinken in het ziekenhuis

Als u bij uw kind slaapt, kunt u tijdens het verblijf gratis gebruikmaken van de maaltijden van het ziekenhuis. U mag ook eten en drinken van thuis meenemen. Er is een algemene koelkast en magnetron waar u gebruikt van kunt maken.

Betreden en verlaten van de afdeling

De toegangsdeur van de afdeling is vanwege veiligheidsredenen afgesloten. U kunt aanbellen, waarna de secretaresse of kinderverpleegkundige de deur voor u opendoet. U kunt de afdeling verlaten door op de knop te drukken om de deur te openen.

Parkeren

Als uw kind op onze afdeling verblijft, mag u gratis parkeren op het bezoekersterrein. Hiervoor krijgt u een parkeerkaart.

Vragen

Heeft u vragen? U kunt ze altijd stellen op de kinderafdeling aan de kinderverpleegkundige of tijdens een gesprek met de kinderarts. Ook op onze website vindt u veel informatie.

Suggesties en klachten

In HMC schenken we veel aandacht aan de kwaliteit van de zorgverlening. Daarom vernemen we graag of u suggesties of klachten heeft. Kijk voor meer informatie op Waardering.

Rechten en plichten

In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (de WGBO) staan de rechten en plichten van de patiënt. Kijk voor meer informatie op Rechten en plichten.

Zorg voor uw pasgeboren baby

 

Kindergeneeskunde

Waarom HMC?

  • Polikliniek in de buurt
  • Vaak vaste kinderarts
  • Zorg voor kind en ouders
  • Pedagogische zorg op de afdeling
  • Speciale spreekuren
  • Kennismaking vooraf bij opname
  • Mogelijkheid te overnachten
  • Samenwerking met academische ziekenhuizen