Zorg voor uw kind

Welkom op de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Hier zorgen wij voor uw kind met een team van gespecialiseerde zorgverleners. Uw kind is bij ons in goede handen.

Specialismen en team

Afspraak en contact

088 979 23 30
ma t/m vr van 08.30 – 16.30 uur

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over de zorg voor uw kind

Welkom op de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Hier zorgen wij voor uw kind met een team van gespecialiseerde zorgverleners. Uw kind is bij ons in goede handen.

Omdat uw kind extra zorg nodig heeft, is het opgenomen op onze afdeling. Voor uw kind en voor u als ouder of verzorger is een verblijf in het ziekenhuis een ingrijpende gebeurtenis, die vaak emoties en vragen oproept. We ondersteunen u hierin zo goed mogelijk.

Het gezin staat centraal

Ons team streeft ernaar om zoveel mogelijk te voldoen aan uw wensen en behoeften. Onze mensen staan voor u klaar en bepalen samen met u welke aanpak het beste past bij u en uw kind. We houden rekening met uw gezinssituatie. U mag meebepalen hoe de dagindeling van uw kind in het ziekenhuis eruitziet. Voor uw kind is het belangrijk dat er altijd een vertrouwd persoon in de buurt is. Daarom mag er altijd een ouder blijven slapen.

Gespecialiseerde medewerkers

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het verzorgen en behandelen van kinderen. Zij hebben aandacht voor het voorkomen en verminderen van eventuele stress, pijn of ongemak. We proberen de omgeving zo rustig mogelijk te houden. Op onze afdeling werken veel mensen, die samen de beste zorg voor uw kind bieden. U ontmoet er onder meer gespecialiseerde kinderartsen, gespecialiseerde kinderverpleegkundigen, physician assistants, lactatiekundigen, maatschappelijk werkers, laboranten, psychologen, diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten en medewerkers medisch pedagogische zorg. Samen met u kijken we waar de vragen en behoeften liggen van u en uw kind.

Medisch pedagogische zorg

De medewerkers medisch pedagogische zorg (MPZ) proberen het verblijf in HMC zo prettig mogelijk te maken voor u en uw kind. De MPZ kan u en uw kind voor, tijdens en na het verblijf begeleiden en ondersteunen. We houden hierbij rekening met de leeftijd, het ontwikkelingsniveau, eventuele bijzonderheden en de behoeften van uw kind.

Eten en drinken

Tijdens het verblijf van uw kind kunt u samen met uw kind eten. U kunt gratis gebruikmaken van de maaltijden van het ziekenhuis. U mag ook eten en drinken van thuis meenemen. Er is een algemene koelkast en magnetron waar u gebruikt van kunt maken.

Betreden en verlaten van de afdeling

De toegangsdeur van de afdeling is vanwege veiligheidsredenen afgesloten. U kunt aanbellen, waarna de secretaresse of kinderverpleegkundige de deur voor u opendoet. U kunt de afdeling verlaten door op de knop te drukken om de deur te openen.

Parkeren

Als uw kind op onze afdeling verblijft, mag u gratis parkeren op het bezoekersterrein. Hiervoor krijgt u een parkeerkaart.

Naar huis

Voordat uw kind weer naar huis gaat, heeft u een gesprek met een van onze medewerkers. Soms maken we een vervolgafspraak voor poliklinische zorg. De arts of verpleegkundige vertelt u dit. De vervolgafspraak kan zijn op de polikliniek Kindergeneeskunde of de polikliniek van een ander specialisme.

Vragen

Heeft u vragen? U kunt ze altijd stellen op de kinderafdeling aan de kinderverpleegkundige of tijdens een gesprek met de kinderarts. Ook op onze website vindt u veel informatie.

Suggesties en klachten

In HMC schenken we veel aandacht aan de kwaliteit van de zorgverlening. Daarom vernemen we graag of u suggesties of klachten heeft. Kijk voor meer informatie op Waardering.

Rechten en plichten

In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (de WGBO) staan de rechten en plichten van de patiënt. Kijk voor meer informatie op Rechten en plichten.

Zorg voor uw kind

 

Kindergeneeskunde

Waarom HMC?

  • Polikliniek in de buurt
  • Vaak vaste kinderarts
  • Zorg voor kind en ouders
  • Pedagogische zorg op de afdeling
  • Speciale spreekuren
  • Kennismaking vooraf bij opname
  • Mogelijkheid te overnachten
  • Samenwerking met academische ziekenhuizen