Weer naar huis!

Informatie na een opname op de Kinderafdeling

U mag met uw kind naar huis. Tijdens het ontslaggesprek bespreken de arts en de verpleegkundige alle nazorg en leefregels met u. Ook geven ze u uitleg over eventuele medicijnen die uw kind thuis nog moet slikken. Op deze webpagina vindt u algemene informatie voor de periode na thuiskomst.

Specialismen en team

Afspraak en contact

088 979 79 00
Kinderafdeling 

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over weer naar huis! Informatie na een opname op de Kinderafdeling

U mag met uw kind naar huis. Tijdens het ontslaggesprek bespreken de arts en de verpleegkundige alle nazorg en leefregels met u. Ook geven ze u uitleg over eventuele medicijnen die uw kind thuis nog moet slikken. Op deze webpagina vindt u algemene informatie voor de periode na thuiskomst.

Weer thuis

Na een opname is het goed mogelijk dat uw kind en u nog enige tijd nodig hebben om te verwerken wat er allemaal in het ziekenhuis is gebeurd. Kinderen kunnen terugvallen in een eerdere ontwikkelingsfase of ander gedrag vertonen. Soms zijn kinderen in de periode na de ziekenhuisopname opstandiger, sneller boos of opeens bang om alleen gelaten te worden. Het kan ook zijn dat ze moeite hebben met slapen of plotseling weer in bed gaan plassen. Dit hoort bij het verwerkingsproces. Over het algemeen verdwijnen deze reacties weer na korte tijd. Gebeurt dit niet, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw huisarts.

Telefonisch nagesprek

We streven ernaar dat een (kinder-)verpleegkundige van de afdeling u binnen twee werkdagen na thuiskomst belt. Zij zal dan vragen hoe het met uw kind gaat. Ook kunt u zelf nog vragen stellen als u dat wenst.

Contact met de Kinderafdeling

Neem contact op met de Kinderafdeling als uw kind:

  • Koorts krijgt die hoger is dan 38,5 graden;
  • Suf wordt/minder gaat drinken;
  • Benauwd wordt;
  • Moet braken en/of last krijgt van diarree;
  • Meer last krijgt van pijn.

Ook met andere klachten kunt u altijd contact opnemen met de Kinderafdeling. Bel verder gerust als u nog vragen heeft over de opname. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 979 79 00. Vraag daarna of u kunt worden doorverbonden met de Kinderafdeling.

Stichting Kind en Ziekenhuis

Voor ouders is er Stichting Kind en Ziekenhuis. Deze stichting wil het welzijn van het kind bevorderen vóór, tijdens en na een opname in het ziekenhuis. De stichting geeft folders uit en heeft een handige website: www.kindenziekenhuis.nl.

Patiënttevredenheid HMC

Wij willen onze zorg blijven verbeteren. Vertel ons over uw ervaringen tijdens het verblijf in het ziekenhuis door deel te nemen aan ons tevredenheidsonderzoek via de website:
www.haaglandenmc.nl/patienttevredenheid.

Weer naar huis! Informatie na een opname op de Kinderafdeling

Waarom HMC?

  • Breed en gespecialiseerd zorgaanbod
  • We vernieuwen en verbeteren de zorg continu
  • Samenwerken vinden we vanzelfsprekend
  • Gastvrij ziekenhuis