Sterilisatie bij mannen

Wilt u gesteriliseerd worden? De urologen van HMC hebben veel ervaring met sterilisatie bij mannen. Ze helpen u snel en deskundig.

Specialismen en team

Afspraak en contact

Polikliniek Urologie
088 979 41 44
ma t/m vr van 08.00 tot 16.30 uur

Spoedeisende Hulp (SEH) HMC Westeinde
088 979 23 80
Spoed, buiten kantooruren

Locatie

Cijfers

per jaar:
205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over sterilisatie bij mannen

Wilt u gesteriliseerd worden? De urologen van HMC hebben veel ervaring met sterilisatie bij mannen. Ze helpen u snel en deskundig.

Afspraak op de polikliniek

Heeft u besloten dat u gesteriliseerd wilt worden? Dan kunt u daarvoor een afspraak maken via de polikliniek Urologie van HMC. U kunt ook online een afspraak inplannen.

U krijgt een afspraak op het sterilisatiespreekuur van één van onze urologen. Het is belangrijk dat u de informatie over sterilisatie leest voordat u naar het ziekenhuis komt. Dan bent u goed voorbereid op de sterilisatie.

Op de polikliniek krijgt u voor de sterilisatie eerst een gesprek met de uroloog. Bedenk vooraf welke vragen u nog aan de uroloog wilt stellen. De sterilisatie gebeurt op dezelfde dag als het gesprek met de uroloog.

De sterilisatie

We verdoven u plaatselijk voor de sterilisatie. De sterilisatie gebeurt via één of twee sneetjes, We verwijderen ongeveer 1 centimeter van uw zaadleiders tijdens de sterilisatie. Meestal sluiten we de wondjes met hechtingen die vanzelf oplossen. De behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Daarna kunt u gewoon naar huis.

Nazorg

We vragen u om drie maanden na de behandeling verse sperma in te leveren in het ziekenhuis. We onderzoeken deze sperma. Met een brief laten we u daarna weten of de sterilisatie is gelukt. Voor die tijd kunt u (of uw partner) dus nog niet stoppen met voorbehoedsmiddelen.

Meer informatie

Meer informatie over de sterilisatie bij mannen vindt u op de webpagina over dit onderwerp. U kunt ook kijken op de website van de Nederlandse Vereniging voor Urologie.

Sterilisatie bij mannen

Waarom HMC?

  • Goede en professionele behandeling