Springscheen

U heeft pijn aan uw scheenbenen. Daardoor kunt u niet voluit sporten en u ondervindt ook hinder in uw dagelijks leven. De sportartsen van HMC helpen u snel en deskundig van uw klachten af.

Specialismen en team

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
088 979 24 45
ma t/m tot vr van 08.00 - 16.00 uur

Poliklinieken

Cijfers

Jaarcijfers ziekenhuisbreed

35.043 opgenomen patiënten
18.453 dagbehandelingen
188.013 verpleegdagen
87.012 SEH-bezoeken
329 medisch specialisten

Over springscheen

U heeft pijn aan uw scheenbenen. Daardoor kunt u niet voluit sporten en u ondervindt ook hinder uw dagelijks leven. De sportartsen van HMC helpen u snel en deskundig van uw klachten af.

Snelle diagnose

U kunt binnen 8 werkdagen op onze polikliniek terecht voor een diagnose. De sportarts bepaalt dan wat de juiste behandeling van uw blessure is. Het doel is om u snel weer te laten herstellen. Op deze manier kunt u uw sport weer beoefenen op de manier die u wilt. En zo kunt u ook in uw dagelijks leven weer goed uit de voeten.

Voor het maken van een afspraak voor een consult bij de sportarts heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

Over springschenen

Springschenen is de naam van een irritatie van het scheenbeen. Deze wordt veroorzaakt door overbelasting. Andere benamingen zijn shin-splints, beenvliesontsteking of mediaal tibiaal stress syndroom (MTTS).

Wat zijn de klachten?

U voelt pijn in uw scheenbeen, aan de voor- of achterkant. Deze pijn is geleidelijk ontstaan. Vaak nemen de klachten af als u in beweging komt. U merkt echter dat het steeds langer duurt voordat de pijn verdwijnt of minder wordt.

Behandeling

De sportarts kan u adviseren om rust te nemen. Ook kan hij speciale oefentherapie voorschrijven. Vaak is dit afdoende om de klachten te verhelpen.

Springscheen

Waarom HMC?

  • Binnen 8 werkdagen een afspraak op de polikliniek
  • Ervaren, gespecialiseerde sportartsen
  • Samenwerking met o.a. radiologie, orthopedie en andere specialismen

Het team