Spermaonderzoek (semenanalyse)

Om de vruchtbaarheid van uw semen (sperma) vast te stellen, zal de arts uw semen laten onderzoeken. Hiervoor moet u semen inleveren bij het laboratorium HMC Bronovo. Lees hiervoor de informatie hieronder en maak een afspraak.

Afspraak & contact

Voor spermaonderzoek moet u altijd een afspraak maken. Bel hiervoor met:

KCL HMC Bronovo 088 979 58 91
ma t/m vr van 08.00 - 16.30 uur

Dit nummer is alleen voor het maken van afspraken voor spermaonderzoek.

Locatie

Cijfers

1.200 spermaonderzoeken per jaar

Meer informatie

Maak een afspraak

Als uw arts sperma-onderzoek heeft aangevraagd, moet u sperma inleveren bij het laboratorium. Dit kan op maandag, dinsdag en donderdag (niet op feestdagen) en hiervoor moet u een afspraak maken. Bel voor afspraken voor sperma-onderzoek telefoonnummer 088 979 58 91. Dit nummer is alleen voor afspraken voor sperma-onderzoek.

Regels voor sperma-onderzoek

Het onderzoek is alleen betrouwbaar als u uw sperma op de juiste manier verzamelt en vervoert. U vindt de instructies op de achterzijde van het aanvraagformulier voor sperma-onderzoek van de afdeling KCL van HMC dat u van uw arts heeft gekregen. Heeft u een ander aanvraagformulier, dan vindt u instructies in de folder.

Uitslag

U moet enkele werkdagen wachten op de uitslag van het onderzoek. U krijgt de uitslag altijd van de arts die u behandelt. Deze bespreekt met u vervolgens de behandeling. Het laboratorium geeft nooit uitslagen door aan een patiënt.

Spermaonderzoek (semenanalyse)

  • Fertiliteitsonderzoek
  • Controle na vasectomie

Folders