Poliklinische operatiekamer

U heeft een afspraak voor een ingreep op een poliklinische operatiekamer (POK). De poliklinische operatiekamers bevinden zich op de 3e etage van HMC Bronovo, route 98. De arts heeft u al het één en het ander verteld over de gang van zaken op de POK.

Ter herinnering en eventueel ter aanvulling vindt u op deze webpagina aandachtspunten die kunnen helpen u voor te bereiden op de ingreep.

Afspraak en contact

Neem contact op via de polikliniek waar u in behandeling bent.

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over poliklinische operatiekamer

U heeft een afspraak voor een ingreep op een poliklinische operatiekamer (POK). De poliklinische operatiekamers bevinden zich op de 3e etage van HMC Bronovo, route 98. De arts heeft u al het één en het ander verteld over de gang van zaken op de POK.

Ter herinnering en eventueel ter aanvulling vindt u op deze webpagina aandachtspunten die kunnen helpen u voor te bereiden op de ingreep.

Voorbereiding voor u naar het ziekenhuis gaat

 • U hoeft niet nuchter te zijn.
 • Doe gemakkelijke, loszittende kleding aan.
 • Doe uw sieraden af als deze rondom het te opereren gebied zitten.
 • Verwijder nagellak en make-up als deze is aangebracht op het te opereren gebied.
 • Neem uw inschrijfkaart, verzekeringsgegevens en een legitimatiebewijs mee.
 • Houd u er rekening mee dat u na de ingreep beter niet zelf kunt deelnemen aan het verkeer. Het is raadzaam om iemand mee te nemen naar de afspraak.

In het ziekenhuis

 • Wij verzoeken u een kwartier voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn.
 • Als u aan een voet geopereerd wordt, is het handig om meteen een rolstoel mee naar boven te nemen. De rolstoelen staan bij de hoofdingang van het ziekenhuis. U heeft hiervoor een muntstuk van 2 euro nodig, dat u na het terugzetten van de rolstoel terug krijgt.
 • U kunt zich melden bij het secretariaat van de poliklinische operatiekamers op de 3e etage (route 98) en daarna plaatsnemen in de wachtkamer. Een medewerker van de poliklinische operatiekamer roept u binnen.
 • In de wachtkamer wachten patiënten van verschillende specialisten. Het is dus mogelijk dat u niet op volgorde van binnenkomst wordt geholpen.

Over de ingreep zelf

 • De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. U blijft dus wakker. De arts of de assistent legt uit wat hij/zij doet.
 • Een ingreep duurt meestal niet langer dan 30 minuten.

Na de ingreep

Meestal zult u niet veel napijn hebben. Als u toch behoefte heeft aan pijnstilling, dan kunt u paracetamol nemen. Vraag de arts of medewerker van de poliklinische operatiekamer om advies als u denkt dat u geen paracetamol mag gebruiken.

Tot het moment waarop de hechtingen worden verwijderd, adviseren we u om niet te zwemmen, te sporten of een bad te nemen. Douchen mag wel. De hechtingen worden verwijderd op de polikliniek waar u onder behandeling bent of bij de huisarts.

Let op!

Als u overgevoelig bent voor bepaalde medicijnen of pleisters, meld dit dan vooraf aan uw specialist of het personeel van de POK.

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, bespreekt uw arts met u dat u tijdelijk met deze bloedverdunners moet stoppen. Afhankelijk van de soort bloedverdunner stopt u zeven dagen of korter voor de ingreep met het gebruik ervan.
Uw arts overlegt dit met u en zal zo nodig de trombosedienst hierover inlichten. Is niet ter sprake gekomen dat u bloedverdunners gebruikt of heeft u nog vragen? Neemt u dan alsnog contact op met uw behandelend arts.

Opleidingsziekenhuis

HMC Bronovo is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u, indien u onder behandeling bent bij polikliniek Chirurgie/Heelkunde, door een arts-assistent behandeld kunt worden. Een arts-assistent is afgestudeerd als arts en wordt in dit ziekenhuis opgeleid tot specialist of doet specialistische ervaring op.

De arts-assistent verricht zelfstandig medische handelingen zoals medische ingrepen en operaties en heeft hierin een eigen verantwoordelijkheid. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de specialist.

Als u er bezwaar tegen heeft door een arts-assistent behandeld te worden, kunt u dit voorafgaand aan de behandeling kenbaar maken.

Afspraak bij de poliklinische operatiekamer

Specialisme: ...........................................................................

Datum: ....................................................................................

Tijd: ........................................................................................

De poliklinische operatiekamers bevinden zich op de 3e etage van HMC Bronovo, route 98.

Voor meer informatie en met vragen kunt u altijd (telefonisch) contact opnemen met de polikliniek waar u onder behandeling bent voor deze ingreep:

Chirurgie/Heelkunde: 088 979 43 59

Dermatologie: 088 979 44 03

KNO-heelkunde: 088 979 44 08

Oogheelkunde: 088 979 29 30

Orthopedie: 088 979 53 62

Plastische Chirurgie: 088 979 44 99

Poliklinische operatiekamer

Waarom HMC?

 • Breed en gespecialiseerd zorgaanbod
 • We vernieuwen en verbeteren de zorg continu
 • Samenwerken vinden we vanzelfsprekend
 • Gastvrij ziekenhuis