Obstipatie en incontinentie

Kinderen met obstipatie hebben moeite met poepen. Als kinderen niet echt goed zindelijk worden noemen we dit incontinentie. De BINK (Incontinentie Klachten) poli is speciaal voor kinderen die hier last van hebben.

Specialismen en team

Afspraak en contact

HMC Antoniushove 088 979 41 16

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over obstipatie en incontinentie

Kinderen met obstipatie hebben moeite met poepen. Als kinderen niet echt goed zindelijk worden noemen we dit incontinentie.

Wanneer komt het voor?

Als kinderen van 5 jaar en ouder last hebben van incontinentie kunnen verschillende dingen hierbij een rol spelen. Soms kan obstipatie er voor zorgen dat een kind ongelukjes met plas en/of poep heeft. Deze vervelende klachten kunnen veel impact hebben op het kind en het gezin. Uitleg, adviezen en indien nodig laxeermedicatie kunnen worden voorgeschreven.

BINK-polikliniek

De BINK-polikliniek op locatie HMC Bronovo is er voor kinderen vanaf 5 jaar oud met zindelijkheidsproblemen. Het is een gezamenlijk spreekuur door een kinderarts, een uroloog en een kinderbekkenfysiotherapeut.

Voor een afspraak op deze polikliniek heeft u een verwijzing van de huisarts of uw kinderarts nodig. U makt eenvoudig een afspraak door te bellen met de polikliniek Kindergeneeskunde via 088 979 41 16.

In de informatiebrief  staat meer informatie over het consult. Voor het consult vragen we u om dagboeken en een BINK-lijst  bij te houden en een vragenlijst  in te vullen.

Obstipatie en incontinentie

Voordelen

  • Vaak vaste kinderarts
  • Speciale spreekuren
  • Multidisciplinaire polikliniek

Het team