Obstipatie en incontinentie

Kinderen met obstipatie hebben moeite met poepen. Als kinderen niet echt goed zindelijk worden noemen we dit incontinentie.

Specialismen en team

Afspraak en contact

HMC Antoniushove 088 979 41 16

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over obstipatie en incontinentie

Kinderen met obstipatie hebben moeite met poepen. Als kinderen niet echt goed zindelijk worden noemen we dit incontinentie.

Wanneer komt het voor?

Dit probleem kan op alle leeftijden voorkomen. Soms ontstaat het bij zuigelingen tijdens de introductie van vast voedsel, soms bij peuters tijdens zindelijkheidstraining, maar ook in de puberteit kunnen ontlastingsproblemen optreden. Veel kinderen met obstipatie hebben ook ongelukjes met plas en/of poep. Deze vervelende klachten kunnen veel impact hebben op het kind en het gezin. Uitleg, adviezen en indien nodig laxeermedicatie kunnen worden voorgeschreven.

BINK-polikliniek

De BINK-polikliniek in HMC Antoniushove is er voor kinderen vanaf 5 jaar oud met zindelijkheidsproblemen. Het is een gezamenlijk spreekuur door een kinderarts, een uroloog en een kinderbekkenfysiotherapeut.

Voor een afspraak op deze polikliniek heeft u een verwijzing van de huisarts of uw kinderarts nodig. Een afspraak maken voor de BINK-polikliniek is mogelijk door te bellen met de polikliniek Kindergeneeskunde via 088 979 41 16.

In de informatiebrief  staat meer informatie over het consult. Voor het consult vragen we u om dagboeken en een BINK-lijst  bij te houden en een vragenlijst  in te vullen.

Obstipatie en incontinentie

Voordelen

  • Vaak vaste kinderarts
  • Speciale spreekuren
  • Multidisciplinaire polikliniek