Mammografie

Er is onderzoek van uw borsten nodig. Dat gebeurt via mammografie, een röntgenfoto van de borsten. Hiervoor kunt u in ons ziekenhuis bij de afdeling Radiologie terecht.

Specialismen en team

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde 
088 979 46 00

HMC Gezondheidscentrum Wassenaar 088 979 72 45

ma t/m vr van 08.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur

Locatie

Toon overige locaties

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over mammografie

Er is onderzoek van uw borsten nodig. Dat gebeurt via mammografie, een röntgenfoto van de borsten. Hiervoor kunt u in ons ziekenhuis bij de afdeling Radiologie terecht.

Speciale apparatuur

Voor foto’s van de borsten is een speciaal röntgenapparaat beschikbaar. Het maken van de foto kan enigszins pijnlijk zijn. Dit komt omdat er druk wordt uitgeoefend op de borsten. Dit is nodig voor een goede foto.

Mogelijk aanvullend onderzoek

De radioloog beoordeelt de gemaakte foto’s en overlegt met uw arts. In sommige gevallen zal de radioloog besluiten dat extra röntgenopnamen nodig zijn. Ook kan het zijn dat er een echo nodig is (echografie) om de juiste diagnose te kunnen stellen.

Wat is röntgenstraling?

Een röntgenfoto is een opname van een deel van het lichaam, gemaakt met röntgenstraling. Röntgenstraling is een elektromagnetische straling die door alles heen gaat behalve door lood. Bij het maken van een röntgenfoto gaat de röntgenstraling door het lichaam heen en komt daarna op een detector.

Bij zwangerschap

Als u (mogelijk) zwanger bent, neem dan voor het onderzoek contact op met de afdeling Radiologie. Röntgenstraling wordt tijdens de zwangerschap afgeraden.

Meer informatie

Mammografie - Röntgenonderzoek van de borsten

Mammografie

Waarom HMC?

  • Modernste apparatuur
  • Korte wachttijden
  • Nauwe samenwerking met andere specialismen