Liesbreuk

Heeft u een liesbreuk? U kunt met een verwijzing van uw huisarts terecht op de polikliniek in HMC Bronovo en HMC Westeinde. Ons ervaren team helpt u snel en deskundig.

Lees verder

Afspraak en contact

088 979 24 45
ma t/m vr van 08.00 tot 17.00 uur

Poliklinieken

Cijfers

600 liesbreukoperaties per jaar

Over een liesbreuk

Heeft u een liesbreuk? U kunt met een verwijzing van uw huisarts terecht op de polikliniek in HMC Bronovo en HMC Westeinde. Ons ervaren team helpt u snel en deskundig.

Snel en goed geïnformeerd

Is een liesbreukoperatie nodig? Dan krijgt u een afspraak voor het preoperatieve spreekuur. Dat kan vaak op dezelfde dag. Op dit spreekuur krijgt u alle belangrijke informatie over uw liesbreukoperatie. 

Binnen 3 weken een liesbreukoperatie

Operaties vinden plaats in HMC Bronovo. Onze chirurgen doen 600 liesbreukoperaties per jaar. U treft dus altijd een ervaren en gespecialiseerd team.

Snel naar huis

Na de operatie kunt u meestal op dezelfde dag weer naar huis. Na 3 weken komt u terug op de polikliniek voor nacontrole.

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk is een zwakke plek in de buikwand. De buikwand bestaat uit huid, spieren, vetweefsel en buikvlies. Bij een breuk zit er een zwakke plek in het weefsel onder de huid.
Door de zwakke plek in de buikwand komt het buikvlies en wat vetweefsel naar buiten. Soms komt er ook een deel van de darmen naar buiten. U voelt dan een bobbel op de plek van de breuk. Die bobbel kan groter worden als u staat, hoest of perst. Bij een liesbreuk zit de bobbel in een van de liezen. De liezen zitten op de grens tussen de onderbuik en de benen.

ziektebeeld_liesbreuk.png

Wat zijn de klachten?

Mogelijke klachten zijn een zeurend, zwaar of branderig gevoel en/of pijn in de liesstreek. Soms zijn er echter geen klachten.

Operatie

De chirurg bespreekt met u of een operatie voor u de beste oplossing is. Bij de standaardoperatie sluit de chirurg de zwakke plek in de buikwand met een kunststof matje. Bij sommige mensen voert de chirurg echter een kijkoperatie uit.

 

Liesbreuk

Waarom HMC?

  • Binnen 1 week een afspraak op de polikliniek
  • (Vaak) dezelfde dag een afspraak voor preoperatief gesprek
  • Operatie binnen 3 weken
  • Ervaren en gespecialiseerd team
  • HMC Zorgapp →

Folders

Wachttijden in dagen

De tijden in dit overzicht zijn actuele wachttijden in dagen vanaf het moment van afspraak. Langere wachttijden kunnen ontstaan wanneer patiënten met meerdere agenda’s rekening moeten houden. Indien geen aantal wordt genoemd, is de wachttijd niet bekend of niet van toepassing. Patiënten met spoed kunnen vanzelfsprekend altijd terecht in HMC.

Chirurgie (Heelkunde) HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Polikliniek
Algemeen 9 dagen 5 dagen 18 dagen
Behandeling
Liesbreuk - 28 dagen -
Wachttijden in dagen. Laatste update: 9 januari 2018