Knie kijkoperatie (meniscus)

Pijn in de knie kan uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Zowel privé als op het werk. Een kijkoperatie van de knie kan uitkomst bieden.

Lees verder

Afspraak & contact

Focuskliniek Orthopedie
088 979 24 45

ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

 

Poliklinieken

Cijfers

Circa 3.500 operaties
19.000 nieuwe patiënten
700 protheses
230 kruisbandoperaties
650 meniscusoperaties

Behandeling knie kijkoperatie

ziektebeeld_foto_1.jpg

Pijn in de knie kan uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Zowel privé als op het werk. Een kijkoperatie van de knie kan uitkomst bieden.

De orthopedisch chirurgen van de Focuskliniek zijn gespecialiseerd in de behandeling van knieklachten. Per jaar doen zij meer dan 600 kijkoperaties aan de meniscus. En met succes. De meeste mensen zijn zo'n 6 weken na de operatie weer volop in beweging. We bieden deze zorg aan voor iedereen, dus ook voor u.

Knieklachten - snel terecht

U kunt binnen snel terecht voor uw eerste afspraak op één van onze drie locaties. De orthopeed bespreekt uw klachten en onderzoekt uw knie. Als er nog onderzoek nodig is, dan plannen we dat zoveel mogelijk op dezelfde dag. De wachttijd voor een kijkoperatie is gemiddeld 2 weken. Operaties vinden altijd plaats op de locatie Bronovo. Kort na de operatie start de revalidatie, zelfs op vrijdagavond. Zo kunt u zo snel mogelijk weer naar huis.

Voor iedereen

Bij de Focuskliniek Orthopedie is iedereen welkom: ook patiënten met hartklachten, overgewicht of van hoge leeftijd. Dat kan omdat we onderdeel zijn van een groot ziekenhuis en zo alle faciliteiten direct bij de hand hebben.


"Sporters zijn gefocust op een snelle 'retun-to-sports'. Daarom vind ik de nauwe samenwerking met de afdeling Sportgeneeskunde binnen het ziekenhuis belangrijk. Dit is uniek in Nederland. Zo kunnen we mensen snel en goed begeleiden in hun terugkeer naar de sport"


Dr. E.R.A. van Arkel, orthopedisch chirurg
Heeft een waardering van 9,1 op ZorgkaartNederland


ziektebeeld_visual.pngWat is een kijkoperatie aan de knie?

Bij een kijkoperatie brengt de orthopedisch chirurg via een klein sneetje een buisje met een minicamera in uw knie. Op een scherm kan hij in de knie kijken. Via een tweede sneetje krijgt u vloeistof in uw knie. Hierdoor zet het gewricht iets uit en is er ruimte voor behandeling. Tijdens de operatie behandelt de orthopedisch chirurg kleine beschadigingen direct. De kijkoperatie gebeurt onder algehele of plaatselijke verdoving. Wij bespreken met u welke vorm van verdoving het beste voor u is.

 

gescheurde meniscus

Wat is een meniscus?

De meniscus is een schokdemper in de knie. Iedere knie heeft er twee: een binnenmeniscus en een buitenmeniscus. Een scheur of scheurtje in de meniscus kan ontstaan door de knie te verdraaien. Bij ouderen kan de meniscus makkelijker beschadigen. Meniscusscheuren treden ook op bij jonge volwassenen, meestal tijdens het sporten. De naam voetbalknie staat voor een scheur in de binnen- of buitenmeniscus.

Wat zijn de klachten?

 • Pijn
 • Zwelling / opgezwollen knie
 • Slotklachten (blokkering van de knie / knie kan geen vloeiende beweging maken)

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Bij klachten doen wij de volgende onderzoeken:

 • Lichamelijk onderzoek
 • MRI-scan

orthopedisch chirurg swen j w a ah br wz 4779 20170412Als meniscusletsel bij een kijkoperatie (artroscopie) wordt gevonden, kan het vaak direct worden behandeld
"Tijdens de eerste afspraak prikken we samen met de patiënt vaak meteen een datum voor de operatie.

"J.W.A. Swen

Dr. Swen heeft een waardering van 9,3 op ZorgkaartNederland

Knie kijkoperatie (meniscus)

Waarom HMC?

 • Binnen 1 week een eerste afspraak
 • Op 1 dag diagnose en behandelplan
 • Behandeling door top specialisten
 • Speciaal spreekuur voor mensen met knieklachten
 • Persoonlijke benadering en informatie op maat
 • Een eigen behandelend arts
 • Onderdeel van een groot ziekenhuis

Het team

foto van dr. E.R.A. van Arkel

dr. E.R.A. van Arkel

Orthopedisch chirurg

foto van dr. A.R. Deenik

dr. A.R. Deenik

Orthopedisch chirurg

foto van P.H.C. den Hollander

P.H.C. den Hollander

Orthopedisch chirurg

foto van S.B. Keizer

S.B. Keizer

Orthopedisch chirurg

foto van K.J. du Pré

K.J. du Pré

Orthopedisch chirurg

foto van A.V. Steenmeyer

A.V. Steenmeyer

Orthopedisch chirurg

foto van J.W.A. Swen

J.W.A. Swen

Orthopedisch chirurg

foto van A.E. Witkamp

A.E. Witkamp

Orthopedisch chirurg

foto van dr. P. van der Zwaal

dr. P. van der Zwaal

Orthopedisch chirurg

Toon iedereen

Patiënt aan het woord

Marco Notting
“Ik was binnen 6 uur het ziekenhuis in en uit. Inclusief een meniscusoperatie. Dan sta je wel even te kijken. Zo snel! Daarom was ik ook heel blij met de nazorg. Ik kreeg de volgende dag een telefoontje van een verpleegkundige. Ze informeerde hoe het ging en ik kon al m’n vragen kwijt. Een week en een maand later belde ze weer. Inmiddels is de operatie zo’n 5 weken geleden. Het gaat goed met mijn knie. Volgende week kan ik weer autorijden en mijn dochter naar paardrijles brengen.” Marco Notting
Marco Notting

Wachttijden in dagen

De tijden in dit overzicht zijn actuele wachttijden in dagen vanaf het moment van afspraak. Langere wachttijden kunnen ontstaan wanneer patiënten met meerdere agenda’s rekening moeten houden. Indien geen aantal wordt genoemd, is de wachttijd niet bekend of niet van toepassing. Patiënten met spoed kunnen vanzelfsprekend altijd terecht in HMC.

Orthopedie - Focuskliniek HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Behandeling
Kijkoperatie knie (meniscus) 35 dagen - -
Wachttijden per behandeling in dagen. Laatste update: november 2017