Galblaas

Moet uw galblaas verwijderd worden? U kunt met een verwijzing van uw huisarts terecht op de polikliniek in HMC Bronovo of HMC Westeinde. Ons ervaren team helpt u snel en deskundig.

Lees verder

Afspraak en contact

HMC Bronovo 088 979 43 59
ma t/m vr van 08.00 - 16.00 uur

HMC Westeinde 088 979 24 45
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

Poliklinieken

Cijfers

600 galblaasoperaties per jaar

Over de galblaas

Moet uw galblaas verwijderd worden? U kunt met een verwijzing van uw huisarts terecht op de polikliniek in HMC Bronovo of HMC Westeinde. Ons ervaren team helpt u snel en deskundig.

Snel en goed geïnformeerd

Is een galblaasoperatie nodig? Dan krijgt u een afspraak voor het preoperatieve spreekuur. U kunt vaak dezelfde dag terecht. Op dit spreekuur krijgt u alle belangrijke informatie over de operatie.

Binnen 3 weken een galblaasoperatie

Operaties vinden binnen 3 weken plaats in HMC Bronovo. Onze chirurgen doen 600 galblaasoperaties per jaar. U treft dus altijd een ervaren en gespecialiseerd team.

Snel naar huis

Na de operatie kunt u meestal na 1 tot enkele dagen weer naar huis. U krijgt een afspraak mee voor nacontrole op de polikliniek.

Wat is de galblaas?

De galblaas is een orgaan in de buik. Dit orgaan is verbonden met de lever. Deze maakt gal aan, wat belangrijk is bij de vertering van vetten. Deze gal wordt vervolgens afgevoerd naar de galblaas.

ziektebeeld_galblaas.png


Wat zijn de klachten?

De klachten kunnen per persoon verschillen. Vaak is er sprake van heftige pijn aan de rechter bovenkant van de buik. Ook kunt u misselijk zijn en soms treedt er geelzucht op. De klachten worden veroorzaakt door galstenen of door een ontsteking. Dit kan ervoor zorgen dat de galblaas niet goed functioneert.

Operatie

De chirurg bespreekt met u of een operatie voor u de beste oplossing is. Als dit het geval is, verwijdert hij tijdens de operatie de galblaas. De meest gebruikte methode is de kijkoperatie.

 

Galblaas

Waarom HMC?

  • Binnen 1 week een afspraak op de polikliniek
  • Meestal dezelfde dag een afspraak voor preoperatief gesprek
  • Operatie binnen 3 weken
  • Ervaren en gespecialiseerd team
  • HMC Zorgapp →

Folders

Wachttijden in dagen

De tijden in dit overzicht zijn actuele wachttijden in dagen vanaf het moment van afspraak. Langere wachttijden kunnen ontstaan wanneer patiënten met meerdere agenda’s rekening moeten houden. Indien geen aantal wordt genoemd, is de wachttijd niet bekend of niet van toepassing. Patiënten met spoed kunnen vanzelfsprekend altijd terecht in HMC.

Chirurgie (Heelkunde) HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Behandeling
Galblaasverwijdering 25 dagen 27 dagen 1 dag
Wachttijden in dagen. Laatste update: 9 januari 2018