Echografie

U heeft een aandoening of klacht waarvoor aanvullend onderzoek nodig is. Uw arts kan u dan voor een echo doorverwijzen naar de afdeling Radiologie.

Specialismen

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde 
088 979 46 00
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

HMC Gezondheidscentrum Wassenaar 088 979 72 45
ma t/m vr van 08.00 - 16.30 uur

Poliklinieken

Toon overige locaties

Cijfers

Jaarcijfers ziekenhuisbreed

35.043 opgenomen patiënten
18.453 dagbehandelingen
188.013 verpleegdagen
87.012 SEH-bezoeken
329 medisch specialisten

Over echografie

U heeft een aandoening of klacht waarvoor aanvullend onderzoek nodig is. Uw arts kan u dan voor een echo doorverwijzen naar de afdeling Radiologie.

Wat is een echografie?

Een echografie wordt ook wel echo genoemd. Dit is een onderzoeksmethode waarbij met een soort microfoon geluidsgolven het lichaam worden in gezonden. De organen in het lichaam vangen deze geluidsgolven op en kaatsen ze terug. Deze worden dan omgezet in beelden. De radioloog bekijkt deze beelden op een beeldscherm.
Tijdens het onderzoek brengt de radioloog een speciale gel op de huid aan. Dit is bedoeld om het onderzoek beter te laten verlopen.

Na het onderzoek

De radioloog beoordeelt de beelden van de echografie en overlegt met uw arts. Aan de hand van de uitslag van de scan kan uw arts bepalen wat voor uw klacht de beste behandeling is.

Bij zwangerschap

Echografie is niet schadelijk voor het ongeboren kind. Vrouwen die zwanger zijn kunnen dit onderzoek dus veilig ondergaan.

Echografie

Waarom HMC?

  • Modernste apparatuur
  • Nauwe samenwerking met andere specialismen