Echografie

U heeft een aandoening of klacht waarvoor aanvullend onderzoek nodig is. Uw arts kan u dan voor een echo doorverwijzen naar de afdeling Radiologie.

Specialismen en team

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde 
088 979 46 00

HMC Gezondheidscentrum Wassenaar 088 979 72 45

ma t/m vr van 08.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur

Locatie

Toon overige locaties

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over echografie

U heeft een aandoening of klacht waarvoor aanvullend onderzoek nodig is. Uw arts kan u dan voor een echo doorverwijzen naar de afdeling Radiologie.

Wat is een echografie?

Een echografie wordt ook wel echo genoemd. Dit is een onderzoeksmethode waarbij met een soort microfoon geluidsgolven het lichaam worden in gezonden. De organen in het lichaam vangen deze geluidsgolven op en kaatsen ze terug. Deze worden dan omgezet in beelden. De radioloog bekijkt deze beelden op een beeldscherm.
Tijdens het onderzoek brengt de radioloog een speciale gel op de huid aan. Dit is bedoeld om het onderzoek beter te laten verlopen.

Na het onderzoek

De radioloog beoordeelt de beelden van de echografie en overlegt met uw arts. Aan de hand van de uitslag van de scan kan uw arts bepalen wat voor uw klacht de beste behandeling is.

Bij zwangerschap

Echografie is niet schadelijk voor het ongeboren kind. Vrouwen die zwanger zijn kunnen dit onderzoek dus veilig ondergaan.

Meer informatie

Echografie

Waarom HMC?

  • Modernste apparatuur
  • Nauwe samenwerking met andere specialismen