Dieetadvies bij nierziekten

Werken uw nieren niet goed? Dan verdient uw voeding extra aandacht. De diëtisten van HMC zorgen voor een dieetadvies dat is aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Afspraak en contact

088 979 2830
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

dietetiek@haaglandenmc.nl

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over dieetadvies bij nierziekten

Werken uw nieren niet goed? Dan verdient uw voeding extra aandacht. De diëtisten van HMC zorgen voor een dieetadvies dat is aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Belang van voeding

De diëtisten van het HMC weten alles van voeding en diëten. Goede voeding draagt bij aan een betere conditie. Ook werkt de juiste voeding ondersteunend bij de behandeling van uw ziekte.

Nierziekten

Als uw nieren niet goed werken, zijn er bepaalde voedingsstoffen die u moet beperken. Zoals zout of eiwitten. Uw lichaam kan deze stoffen namelijk minder goed verwerken. De HMC diëtisten zijn gespecialiseerd in voeding bij nierziekten. We bieden aangepast advies tijdens de verschillende fasen van uw ziekte.

Gespecialiseerd dieetadvies

Als uw nierfunctie lager is dan 40%, kan uw specialist u naar ons doorverwijzen voor een dieetadvies op maat. Met dit advies proberen wij uw nieren zo lang mogelijk goed te laten werken. Op deze manier ondervindt u zo min mogelijk klachten.

Intensieve begeleiding

Als uw nierfunctie 20% of lager is, komt u op ons spreekuur. Hier bieden we u een intensieve begeleiding op het gebied van uw voeding. Bovendien kunnen we hier snel overleggen met de betrokken artsen en verpleegkundigen.

Begeleiding bij dialyse

Heeft u dialyse nodig, dan krijgt u een eigen contactpersoon bij diëtetiek. Deze diëtist begeleidt u bij thuisdialyse of dialysebehandeling in het ziekenhuis.

Dieetadvies bij nierziekten

Waarom HMC?

  • Gespecialiseerd in nierziekten
  • Dieetadvies op maat
  • Samenwerking met alle specialismes van HMC