Dieetadvies bij nierziekten

Werken uw nieren niet goed? Dan verdient uw voeding extra aandacht. De diëtisten van HMC zorgen voor een dieetadvies dat is aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Lees verder

Afspraak en contact

ma t/m vr van 09.00 - 10.00 uur

Telefoon: 088 979 2830

dietetiek@haaglandenmc.nl

Cijfers

Jaarcijfers ziekenhuisbreed

35.043 opgenomen patiënten
18.453 dagbehandelingen
188.013 verpleegdagen
87.012 SEH-bezoeken
329 medisch specialisten

Over dieetadvies bij nierziekten

Werken uw nieren niet goed? Dan verdient uw voeding extra aandacht. De diëtisten van HMC zorgen voor een dieetadvies dat is aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Belang van voeding

De diëtisten van het HMC weten alles van voeding en diëten. Goede voeding draagt bij aan een betere conditie. Ook werkt de juiste voeding ondersteunend bij de behandeling van uw ziekte.

Nierziekten

Als uw nieren niet goed werken, zijn er bepaalde voedingsstoffen die u moet beperken. Zoals zout of eiwitten. Uw lichaam kan deze stoffen namelijk minder goed verwerken. De HMC diëtisten zijn gespecialiseerd in voeding bij nierziekten. We bieden aangepast advies tijdens de verschillende fasen van uw ziekte.

Gespecialiseerd dieetadvies

Als uw nierfunctie lager is dan 40%, kan uw specialist u naar ons doorverwijzen voor een dieetadvies op maat. Met dit advies proberen wij uw nieren zo lang mogelijk goed te laten werken. Op deze manier ondervindt u zo min mogelijk klachten.

Intensieve begeleiding

Als uw nierfunctie 20% of lager is, komt u op ons spreekuur. Hier bieden we u een intensieve begeleiding op het gebied van uw voeding. Bovendien kunnen we hier snel overleggen met de betrokken artsen en verpleegkundigen.

Begeleiding bij dialyse

Heeft u dialyse nodig, dan krijgt u een eigen contactpersoon bij diëtetiek. Deze diëtist begeleidt u bij thuisdialyse of dialysebehandeling in het ziekenhuis.

Dieetadvies bij nierziekten

Waarom HMC?

  • Gespecialiseerd in nierziekten
  • Dieetadvies op maat
  • Samenwerking met alle specialismes van HMC

Folders