Bevallen in bad

Steeds meer vrouwen kiezen voor bevallen in bad en alle voordelen die daarbij horen. Vrouwen die in bad zijn bevallen, zijn vaak erg enthousiast hierover. Het Moeder- en Kindcentrum Sara de Bronovo heeft zes baden.

Specialismen en team

Afspraak en contact

HMC Bronovo
HMC Westeinde 088 979 24 22
ma t/m vr van 08.00 - 16.30 uur

Spoed (ook overdag) en buiten kantooruren 088 979 21 04

Contact per e-mail

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over bevallen in bad

Steeds meer vrouwen kiezen voor bevallen in bad en alle voordelen die daarbij horen. Vrouwen die in bad zijn bevallen, zijn vaak erg enthousiast hierover. Het Moeder- en Kindcentrum Sara de Bronovo heeft zes baden.

bevallen_in_bad_hmc.jpg

Voordelen van bevallen in bad

Water heeft een rustgevende en ontspannende werking tijdens de bevalling. Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking. Daardoor kun je je weeën beter opvangen en is er minder behoefte aan pijnstillende medicijnen, zoals een ruggenprik. De ontsluiting gaat sneller in bad. Hierdoor komt een kind bij een bevalling in bad vaak eerder ter wereld dan bij een bevalling in bed.
Daarnaast zorgt het water ervoor dat je makkelijker beweegt. Het aannemen van verschillende houdingen is daardoor veel minder zwaar dan buiten het water. Dit helpt bij de bevalling. In veel gevallen gaat de bevalling in water wat geleidelijker.

Ook voor de baby is het warme water prettig. Het water zorgt voor een rustigere overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Het temperatuurverschil tussen baarmoeder en bad is namelijk veel minder groot dan tussen baarmoeder en bed. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en wordt er niet of nauwelijks gehuild.

Voor wie

Vrouwen die onder controle staan van een verloskundige van het verloskundig samenwerkingsverband HMC, kunnen onder begeleiding van die verloskundige in bad bevallen. Een overzicht van de bij VSV HMC aangesloten verloskundigenpraktijken vind je op vsvhaaglanden.nl. Beval je bij de gynaecoloog vanwege een medische indicatie? Dan hangt het van de medische indicatie af of bevallen in bad kan.

Tot slot

Heb je interesse? Bespreek dan met je verloskundige of gynaecoloog of deze vorm van bevallen ook voor jou geschikt is.

Bevallen in bad

Waarom HMC?

  • Breed en gespecialiseerd zorgaanbod
  • We vernieuwen en verbeteren de zorg continu
  • Samenwerken vinden we vanzelfsprekend
  • Gastvrij ziekenhuis