Behandeling van pijn met Qutenza pleister

Op deze webpagina vindt u uitleg over de behandeling van uw pijnklachten met een Qutenza pleister. Dit is een behandeling om uw pijn te verminderen op de plaats waar u pijn heeft.

Specialismen en team

Afspraak en contact

088 979 23 16
ma t/m vr van 08.00-16.30 uur

Locatie

  • zie info

    Voor een afspraak in het Pijncentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over behandeling van pijn met Qutenza pleister

Op deze webpagina vindt u uitleg over de behandeling van uw pijnklachten met een Qutenza pleister. Dit is een behandeling om uw pijn te verminderen op de plaats waar u pijn heeft.

Voorbereiding op de behandeling

U mag op de dag van de behandeling het deel van uw lichaam dat behandeld gaat worden niet insmeren met cosmetische producten zoals bodylotion. Wij adviseren u om makkelijke kleding aan te doen. Verder mag u gewoon eten, drinken en medicatie nemen.
Het is niet noodzakelijk dat u begeleiding meeneemt. Er mag wel één begeleider bij u zitten. De duur van de behandeling is ongeveer twee uur.

De behandeling

We tekenen eerst de plek af die we gaan behandelen. Daarna brengen we een plaatselijke verdovingscrème aan. Deze blijft ongeveer één uur zitten om goed in te kunnen trekken. Daarna wordt de huid weer schoongemaakt. Soms besluiten we om de Qutenza behandeling uit te voeren zonder plaatselijk verdovingsmiddel. Er kan dan worden volstaan met een pijnstiller zoals paracetamol.
De Qutenza pleister wordt waar nodig op maat geknipt en opgeplakt. De pleister blijft maximaal één uur zitten. Tijdens de behandeling kan de pleister roodheid, een branderig gevoel en soms ook pijn veroorzaken. Geef dit aan bij de verpleegkundige. Dan kunnen wij u eventueel aanvullende pijnstilling geven.
Tot slot verwijderen we de Qutenza pleister maken de huid weer schoon. De behandeling is dan afgelopen.

Wat kan u na de behandeling verwachten

Er kan een branderig gevoel ontstaan, waarvoor u een pijnstiller als paracetamol in kunt nemen. Het koelen van de plek met een koude, natte washand wil ook wel eens helpen. Het behandelde gebied kan enkele dagen na de behandeling extra gevoelig zijn voor warmte en flinke inspanning.
De pijn is, als deze optreedt, vaak in de eerst dagen het hevigst. Meestal wordt de pijn na enkele dagen vanzelf minder. Na ongeveer 14 dagen zult u merken dat de pijn waarvoor we u behandeld hebben, afneemt.

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de pijnpoli. Dat kan op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur. voor HMC Westeinde 088 979 23 16.

 

Behandeling van pijn met Qutenza pleister

Waarom HMC?

  • Breed en gespecialiseerd zorgaanbod
  • We vernieuwen en verbeteren de zorg continu
  • Samenwerken vinden we vanzelfsprekend
  • Gastvrij ziekenhuis