Adviezen na een Trigger finger operatie

U heeft een ingreep voor een zogenaamde ‘trigger finger’ ondergaan. Op deze webpagina vindt u uitleg over de leefregels die belangrijk zijn voor een goed herstel.

Specialismen en team

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde
HMC Gezondheidscentrum Wassenaar
088 979 44 99
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

Locatie

Toon overige locaties

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over adviezen na een Trigger finger operatie

U heeft een ingreep voor een zogenaamde ‘trigger finger’ ondergaan. Op deze webpagina vindt u uitleg over de leefregels die belangrijk zijn voor een goed herstel.

Adviezen voor thuis

Pijn na de ingreep

Waarschijnlijk heeft u na de operatie niet veel pijn. Als dat nodig is, kunt u maximaal driemaal per dag twee tabletten paracetamol van 500 mg innemen.

Alcohol

Zorg dat u op de dag van de ingreep geen alcohol drinkt. Dit verdunt het bloed.

Verband

Uw hand is verbonden met vette gazen, watten en een zwachtel. De duim en vingertoppen worden zoveel mogelijk vrijgelaten. Als u het verband goed droog houdt, kunt u gewoon douchen of in bad gaan. Na één week mag u het verband zelf verwijderen. Daarna mag u de hand wassen met water en zeep en mag u de hand weer normaal gebruiken. Indien gewenst kunt u nog één week overdag een pleister erop doen.

Draagband

U draagt gedurende één week na de operatie een draagband. Het is belangrijk dat uw hand hoger is dan het hart. Ook als u de draagband afdoet kunt u uw hand het beste hoog leggen, op een stapel kussens bijvoorbeeld.

Vingers bewegen

Het is belangrijk dat u uw vingers oefent. Strek en buig uw vingers daarom regelmatig.

Controle op de polikliniek

Ongeveer een tot twee weken na de ingreep komt u voor controle op de polikliniek Plastische Chirurgie. De doktersassistente controleert de wond. Ook verwijdert ze zo nodig de hechtingen. De plastisch chirurg beoordeelt uw hand en verwijst u eventueel door voor handtherapie. Na één week mag u uw hand weer normaal belasten.

Complicaties

Neem direct contact op met de polikliniek Plastische Chirurgie of buiten kantooruren met de Spoedeisende Hulp als:

  • u veel pijn heeft na de operatie
  • de wond blijft bloeden
  • de wond dik of rood wordt.

Tot slot

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Dan zal de plastisch chirurg of de verpleegkundige van de polikliniek ze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn om uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Heeft u voor of na de operatie nog aanvullende vragen of zijn er complicaties? Dan kunt u maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie.

Voor complicaties buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de Spoedeisende Hulp (SEH) van HMC Westeinde: 088 979 23 80.

Adviezen na een Trigger finger operatie

Waarom HMC?

  • Breed en gespecialiseerd zorgaanbod
  • We vernieuwen en verbeteren de zorg continu
  • Samenwerken vinden we vanzelfsprekend
  • Gastvrij ziekenhuis