Adviezen bij een drukverband enkel

Bij u is een drukverband aan uw enkel aangelegd. Hieronder staan adviezen die een voorspoedig herstel kunnen bevorderen.

Afspraak en contact

HMC Bronovo en
HMC Westeinde 088 979 23 91
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

Locatie

Cijfers

Per jaar:

15.000 patiënten

Over adviezen bij een drukverband enkel

Bij u is een drukverband aan uw enkel aangelegd. Hieronder staan adviezen die een voorspoedig herstel kunnen bevorderen.

Adviezen

Om verdere zwelling rondom de enkel te voorkomen, moet u het drukverband tot het eerstvolgende polikliniekbezoek laten zitten.

Het verband mag niet nat worden. Tijdens het douchen kunt u een plastic zak om uw enkel te doen die is afgetaped. Het is beter een douchehoes aan te schaffen die te verkrijgen is bij de apotheek. Deze is ook rechtstreeks te bestellen bij de firma Lomed (zie adressen).

Het is goed om de enkel gedurende de hele dag (ook ‘s nachts) goed hoog te houden. Op deze manier wordt de zwelling minder en vermindert ook de pijn. Hooghouden betekent dat de enkel, het onderbeen, hoger moet liggen dan de heup. Dit kan bijvoorbeeld door twee kussens onder het been, en ‘s nachts onder het matras, te leggen.

Om het herstel van de enkelbandfunctie te bespoedigen moet u de enkelbanden de eerste dagen rust geven. U mag de enkel niet belasten. Dit betekent dat u er niet op mag staan of lopen. Wel adviseren wij u uw enkel te bewegen: van u af en naar u toe bewegen, dit meerdere keren per dag.

Als u weer mag lopen, kunt u het beste gebruik maken van krukken. Deze krukken zijn te huur bij de Spoedeisende Hulp afdeling of te leen bij de Thuiszorgwinkel (zie adressen).

Tijdens uw eerstvolgende polikliniekbezoek wordt er waarschijnlijk een tapeverband om uw enkel aangelegd. Dit is een pleisterverband dat steun geeft aan de enkelbanden. U mag nu weliswaar uw enkel weer belasten, maar sporten wordt echter ontraden.

Wij raden u aan om bij uw eerstkomende bezoek aan de gipskamer, een paar comfortabele veterschoenen mee te nemen.

Krukken

De kruk kan het beste worden afgesteld als u de arm lichtgebogen langs het lichaam laat hangen, zo dat de hand de daarvoor bestemde steun omvat.

Adressen

Firma Lomed (www.lomed.com)
Bestellen kunt u per fax, telefoon of e-mail: Tel: 073 - 6 417 464
Fax: 073 - 6 427 624
E-mail: consumentenlijn@lomed.com

Florence zorgwinkels
Te bereiken via telefoonnummer 0800 - 288 77 66 (gratis)

Adressen:
Florence zorgwinkels
Volendamlaan 1166
2547 CZ Den Haag

Florence zorgwinkels
Koningin Julianalaan 40
2274 JL Voorburg

Florence zorgwinkels
Steenvoordelaan 388
2284 CZ Rijswijk

Florence zorgwinkels
Molenplein 1-A
2242 HV Wassenaar

Tot slot

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 088 979 43 59 (ma t/m vr van 08.00 to 17.00 uur)

 

 

Adviezen bij een drukverband enkel

Waarom HMC?

  • Ervaren team van gipsverbandmeesters
  • Nieuwste technieken en materialen
  • Nauwe samenwerking met andere specialismen