A.G. Dias-de Kok

GZ-psycholoog

“Aandacht voor de psychosociale situatie van de patiënt vind ik belangrijk”

                                  A.G. Dias-de Kok

"Het werken met patiënten die zowel op lichamelijk als psychisch vlak te maken hebben met problemen heeft mij altijd al geïnteresseerd. Het verhaal van een patiënt omvat zoveel meer dan alleen de medische informatie/diagnose. Aandacht voor de psychologische impact hiervan op de patiënt, diens achtergrond en ‘psychologische make-up’ vind ik dan ook erg belangrijk.

Ik richt mij op een brede groep patiënten die te maken hebben met een reeks van aandoeningen. Deze variëren van psychische klachten rondom een onvervulde kinderwens, zwangerschap en (na) de bevalling, tot behandeling bij kanker en diverse chronische aandoeningen. Dit maakt dat mijn werk inhoudelijk divers en uitdagend blijft. Geen dag is hetzelfde en dat bevalt mij goed.

Naast de directe patiëntenzorg ben ik ook betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar de samenhang tussen psychologische factoren en de mate van bevalangst die zwangere vrouwen kunnen ervaren. Hierin werk ik samen met andere afdelingen, zodat we samen de zorg voor onze patiënten zo goed mogelijk kunnen vormgeven."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2015

BIG-nummer:

59919611425

Opleiding:

Studie Gezondheidswetenschappen aan Universiteit Maastricht
Opleiding specialist: GZ-psycholoog, RINO Amsterdam (2013-2015)
Overige opleidingen: Cognitieve Gedragstherapie (CGt), Schematherapie, EMDR, ACT

Huidige opleiding: Klinisch Psycholoog, RINO Utrecht (2019-2022)

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lidmaatschappen: LVMP, VEN, VGCt
Lid van de werkgroep eHealth, van de LVMP
Intervisie en onderwijs aan artsen en verpleegkundigen

Aandachtsgebieden

Gynaecologie en Verloskunde, Psycho-oncologie (psychologische zorg bij kanker), Psychotraumatologie (psychologische zorg bij trauma)