W.H.M. Gussenhoven

Lactatiekundige IBCLC en senior O&G verpleegkundige

                                  W.H.M. Gussenhoven

Ik werk met veel plezier op de afdeling kraam en verloskunde als gespecialiseerd O&G verpleegkundige. Het begeleiding van ouders bij de zorg voor pasgeborenen vind ik extra bijzonder.

In 2012 heb ik de opleiding tot lactatiekundige (borstvoedingsspecialist) gevolgd omdat ik meer wilde leren over de voeding van de pasgeborenen. Doordat ik de opleiding heb gevolgd is de begeleiding naar ouders voor mij nog belangrijker geworden. Ik vind het belangrijk dat ik ouders kan adviseren in de zorg gericht op de behoeften van de baby. Door te luisteren hoop ik dat ouders zelf keuzes kunnen maken die het beste bij hen past.


Mijn werkzaamheden richten zich op het begeleiden van zwangeren bij borstvoedingsvragen, het begeleiden van ouders op de kraamafdeling en aan ouders met hun pasgeborene op de couveuseafdeling. Hoe kun je als ouder zo goed mogelijk voor je kindje zorgen als deze ziek of te vroeg geboren is? Welke stappen onderneemt een baby om te leren drinken? Wat is de invloed van huid op huid contact? En als de baby nog niet goed aan de borst kan drinken; hoe kan een moeder dan toch de melkproductie stimuleren door bijv. kolven?.
Naast het begeleiden van ouders zorg ik samen met de andere lactatiekundige voor een actueel en consistent voedingsbeleid, en geef ik scholing aan collega’s zodat we als team staan voor een goede begeleiding aan ouders bij het geven van (bors)tvoeding.

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

29062119330

Opleiding:

Opleiding tot Lactatiekundige Hogeschool Utrecht 2012
Overige studies/opleidingen:
- Early Feeding Skills module (methode waarbij gekeken wordt naar de voedingsvaardigheden van premature baby’s en slecht drinkende baby’s)
- Specialisatie senior obstetrie & gynaecologie verpleegkundige
- opleiding tot HBO-V verpleegkundige

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

BIG geregistreerd (beroepsregistratie) en geregistreerd bij de Nederlandse vereniging voor Lactatiekundige (NVL)

Specialisme

Verloskunde

Aandachtsgebieden

Borstvoeding