S.W. van Herwijnen-Kaptijn

Physician assistant

"De dynamiek van een cardiologische afdeling, met de razendsnelle ontwikkelingen op medisch gebied spreekt mij erg aan"

                                  S.W. van Herwijnen-Kaptijn

Sinds begin 2013 werk ik als Physician Assistant op de Cardiologie. Mijn aandachtsgebied betreft de dagopnames en het voorbereidende spreekuur. Daarnaast zie ik ook veel ongeplande opnames met thoracale klachten op de Short Stay. 

Nadat ik in 2008 mijn opleiding tot Cardiac Care verpleegkundige heb afgerond, heb ik met veel plezier op de hartbewaking gewerkt. Ik wilde me echter graag verder verdiepen in de volle breedte van de geneeskunde, en in het bijzonder in de Cardiologie. Daarnaast wilde ik graag mijn bijdrage leveren aan een betere screening en begeleiding van de geplande opnames. Ik ben daarom in 2010 aan de opleiding tot Physician Assistant begonnen. Binnen deze opleiding was Cardiologie mijn specialisatie.

De dynamiek van een cardiologische afdeling, met de razendsnelle ontwikkelingen op medisch gebied spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik het een mooie uitdaging om patiënten met zeer diverse achtergronden goed te kunnen informeren over wat hen tijdens de opname te wachten staat, hen het vertrouwen van goede begeleiding te kunnen geven en op de Short Stay te zorgen voor zo veilig en efficiënt mogelijke zorg. 

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

49063922781

Talen:

Engels, Nederlands

Specialisme

Cardiologie