S.M. van den Hil

Echoscopist

                                  S.M. van den Hil

Ik ben begonnen in 1995 in ziekenhuis Bronovo met de toen nog bestaande verpleegkundige -inservice opleiding. Na deze met goed gevolg te hebben afgerond heb ik me gespecialiseerd in de verloskunde en de gynaecologie, waarna ik in 2009 besloten heb mijn kennis uit te breiden met de basis-echoscopie (vroege zwangerschapsecho’s, termijnecho’s, groei-echos’en gynaecologische echo’s).

Doordat ik als verpleegkundige en echoscopiste werk krijg ik de patiënt in meerdere stadia te zien. Zo is het erg leuk dat ik als verpleegkundige mensen eerst begeleid tijdens hun zwangerschapswens, en later terug zie tijdens mijn spreekuur als echoscopiste om een zwangerschapsecho te maken. Ook assisteer ik als verpleegkundige bij gynaecologische (poliklinische) ingrepen waarbij ik zowel de arts als de patiënte ondersteun. Bij sommige onderzoeken of behandelingen, bijvoorbeeld het plaatsen van het spiraal, vindt de arts het fijn als er met de echo wordt mee gekeken. Dan kan ik dat ter plaatse doen, en hoeft er geen andere collega bij te worden gevraagd.

Mijn collega’s en patiënten omschrijven mij als begripvol, meelevend, pittig, secuur en vriendelijk.

Mijn hart ligt na al die jaren nog steeds bij de zorg voor de zwangere vrouw, en de gynaecologische patiënt. De variatie hierin maakt dat ik mijn werk nog steeds afwisselend en uitdagend vind.

Mijn dag is een ideale werkdag als de patiënten die ik op die dag heb gezien met een goed gevoel, tevreden en met duidelijke antwoorden op hun vragen naar huis heb zien gaan.

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

39050274530

Opleiding:

Florence Nightingale instituut en InHolland
Overige studies/opleidingen: Doktersassistente, verpleegkundige-A, obstetrie aantekening, echoscopie-opleiding

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Specialisme

Gynaecologie