S.C.J. Ebbeler

Psycholoog

“Ik pas een cliëntgerichte therapie toe”

                                  S.C.J. Ebbeler

“De koppeling tussen lichamelijke en psychische klachten heeft altijd mijn interesse gehad. Ik heb een achtergrond in en affiniteit met het begeleiden van kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Daarom richt ik mij op het deelgebied kinder- en jeugdpsychologie. De veerkracht en openheid van kinderen en hun ouders geeft mij ontzettend veel plezier in mijn werk. In een psychologische behandeling wil ik met het kind, en diens familie, mij richten op wat er nodig is om zo goed mogelijk met de klachten en omstandigheden om te gaan. De methode die ik daarbij gebruik, laat ik aansluiten bij wat bij de persoon past.

Naast kinder- en jeugdpsychologie heeft het begeleiden en behandelen van zwangere vrouwen en kraamvrouwen mijn affiniteit. Bij kraamvrouwen heeft het mentaal welbevinden van de pasgeborene ook mijn aandacht.

Ik ben afgestudeerd in de Klinische Psychologie (2013), waarna ik stage liep bij HMC, op de afdeling Medische Psychologie. Momenteel ben ik in opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog Kind&Jeugd, een tweejarige specialisatie opleiding. Hiernaast heb ik meerdere opleidingen gevolgd in het traject tot Cognitief Gedragstherapeut, wat maakt dat ik een cliëntgerichte therapie toepas.”

 

 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2013

BIG-nummer:

99926887225

Opleiding:

Studie psychologie aan Rijksuniversiteit Leiden
Opleiding specialist GZ-opleiding RINO Rotterdam
Cognitief gedragstherapeut in opleiding bij Rino Amsterdam

Talen:

Engels, Frans, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Lid Vereniging voor gedragstherapeuten en cognitief therapeuten (VGCT)

Aandachtsgebieden

Psycholoog in opleiding tot gezondheidszorg-psycholoog
Kinderen en jeugd, verloskunde en gynaecologie, lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten, chronische ziekten, hoofd- en buikpijn, acceptatie- en verwerkingsproblematiek, angst bij medische ingrepen, ouderbegeleiding