R.F. van Oosterom

Sportarts

“Ik weet als geen ander wat een blessure met een sporter doet”

                                  R.F. van Oosterom

“Begin 2013 ben ik begonnen als sportarts in HMC, nadat ik eerder al bijna 10 jaar werkzaam was in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Beide ziekenhuizen hebben sportgeneeskunde hoog in het vaandel staan, zowel de zorg voor de breedtesporter, als voor de topsporter. In Zuidoost Brabant ben ik betrokken geweest bij de sportmedische zorg voor o.a. PSV en de topzwemmers van het Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven. Bij HMC zijn mijn collega’s en ik consulent voor ADO en begeleiden we de jeugdtalenten van de Regionale TrainingsCentra van o.a. rugby, judo, zwemmen, golf en zeilen. De ervaring die wij daarmee hebben verkregen passen we ook toe bij sportmedische problemen die de amateursporter en recreant kunnen oplopen.

Als fervent (oud-) voetballer en tennisser, als oud-international cricket en nu als recreatieve wielrenner weet ik als geen ander wat een blessure met een sporter doet en hoe belangrijk een snelle en duidelijke diagnose is. Als sportarts kenmerk ik mij door een zeer betrokken en uitgebreide begeleiding van de patiënt.

Daarnaast zie ik als sporter en als sportarts het belang van beweging als medicijn. Voor vele chronische aandoeningen zoals bv. artrose, suikerziekte, hoog cholesterol en bloeddruk, hartziekten, is sport of beweging een belangrijk middel om gezond te worden en te blijven.”

 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2003

BIG-nummer:

89047296301

Opleiding:

Studie geneeskunde aan Universiteit Leiden
Opleiding specialist Sportgeneeskunde in het Laurentius Ziekenhuis, Roermond en Amphia Ziekenhuis, Breda

Talen:

Engels, Frans, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Opleider in het kader van de opleiding tot sportarts bij HMC
Consulent BVO ADO Den Haag (voetbal)
Lid medische commissie HBS-Craeyenhout (voetbal, hockey, cricket)
Lid Masterclass Topsportgeneeskunde NOC-NSF

Specialisme

Sportgeneeskunde

Aandachtsgebieden

Onderbeen-, enkel- en knieblessures, peesblessures in het algemeen Compartimentsdrukmetingen bij chronisch logesyndroom