P.L.J. van Veldhoven

Sportarts

“Sport kan een 'medicijn’ voor allerhande aandoeningen zijn”

                                  P.L.J. van Veldhoven

“Sinds 2012 werk ik als sportarts in HMC. Eerder heb ik gewerkt voor de Nederlandse voetbalbond (KNVB) en profvoetbalclub HFC Haarlem. De keuze voor sportgeneeskunde werd ingegeven door mijn fascinatie voor de sportende/bewegende mens. Ook ben ik van mening dat sport, of lichaamsbeweging meer in het algemeen, een nog onderschat preventiemiddel of ‘medicijn’ voor allerhande aandoeningen kan zijn. Ik vind het bijvoorbeeld prachtig als ik zie dat een diabetespatiënt kan stoppen met het spuiten van insuline na te zijn gestart met sporten.

Ik heb gekozen voor HMC vanwege de mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen. En ook, nog belangrijker, vanwege de mogelijkheden tot een multidisciplinaire benadering van de patiënt. Dit betekent dat ik samenwerk met collegaspecialisten (bijvoorbeeld de orthopedisch chirurg) om zo de sporter zo snel mogelijk weer actief te krijgen in zijn of haar geliefde sport.

Op onze afdeling heerst een uitstekend leerklimaat, onder andere door de wetenschappelijke onderzoeken die wij uitvoeren. Maar ook onze bijdrage aan de opleiding tot sportarts en de begeleiding van coassistenten dragen hiertoe bij. Zo word ook ik als medisch specialist continu geprikkeld om mezelf te blijven ontwikkelen. Dit is uiteraard in het belang van een doeltreffende analyse en behandeling van een sporter met een blessure of een andere zorgvraag.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2012

BIG-nummer:

79065007601

Opleiding:

Studie geneeskunde aan Universiteit Leiden
Opleiding specialist Sportgeneeskunde in Meander Medisch Centrum (Meander MC), Amersfoort en Baarn

Talen:

Engels, Italiaans (basis), Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Consulent BVO ADO Den Haag (voetbal)

Specialisme

Sportgeneeskunde

Aandachtsgebieden

Achillespeesblessures, balsportblessures aan knie of enkel