P.H.C. den Hollander

Orthopedisch chirurg / Chief Medical Information Officer (CMIO)

                                  P.H.C. den Hollander

Als liefhebber van sport en bewegen was voor mij als arts de keuze voor orthopedie al snel gemaakt. Ik vind het prachtig om mensen weer te laten bewegen; om alles in het lichaam zo aan elkaar te verbinden dat de patiënt weer zo goed mogelijk functioneert.

Onderzoek

Mijn specialisaties binnen de orthopedie zijn de heup en de knie. Momenteel doe ik binnen HMC onderzoek naar de allernieuwste knieprothese. Dit lijkt veelbelovend. Een betere functie van de knie en een betere uitkomst: mogelijk kan de patiënt met de nieuwe knieprothese beter buigen en stabieler lopen. We hopen dat we met dit soort onderzoek de patiënt in de nabije toekomst nog beter kunnen helpen.

Ziekenhuis

Als lid van de Medische Staf ken ik veel specialisten in ons ziekenhuis. De voordelen van werken in zo’n groot ziekenhuis zijn voor mij aanzienlijk. Je spreekt elkaar snel bij problemen en kunt makkelijk samenwerken als dat voor de behandeling van de patiënt nodig is. Komt er een dialysepatiënt voor een operatie? Dan plannen wij die in nauw overleg met onze dialyseafdeling. Ook patiënten met andere medische klachten, zoals hart- of longproblemen, zijn bij ons in goede handen

Duidelijk

Ik vind het belangrijk dat patiënten begrijpen wat ze hebben en wat we gaan doen. Ik besteed liever wat extra tijd aan uitleg om te voorkomen dat patiënten met vragen blijven zitten. En bij een kijkoperatie laat ik de patiënten vaak meekijken op een scherm zodat ze weten wat er gebeurt. Bovendien blijkt ook dat de revalidatie beter verloopt als de patiënt begrijpt wat er aan de hand is. 

Publicaties

Zie www.pubmed.com voor een volledig overzicht.

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2008

BIG-nummer:

09054721701

Opleiding:

Geneeskunde: Universiteit Leiden
Orthopedie: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMCH) en MCH-Bronovo

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Bestuur Medische Staf
ICT
Huisartsennascholing

Aandachtsgebieden

Knie
Heup
Elleboog

Wetenschappelijke artikelen & publicaties van deze specialist

PubMed is de algemeen toegankelijke biomedische databank van de NLM (National Library of Medicine).

PubMed.gov logo

Deze specialist op PubMed