N. van Dijk

Neuroloog

“Ik vind het contact met patiënten leuk en ben benieuwd naar het verhaal achter de patiënt”

                                  N. van Dijk

“Tijdens mijn opleiding geneeskunde sprak de neurologie mij als vak erg aan. Het mooie van het vak is de puzzel die elke keer moet worden opgelost om tot een diagnose te komen. Dit bereik ik door het goed uitvragen van de klachten, het neurologisch onderzoek en zo nodig aanvullend onderzoek.
Ik vind het contact met patiënten leuk en ben benieuwd naar het verhaal achter de patiënt. Samen met de patiënt wil ik graag tot een behandelplan komen, nadat ik hem goed heb geïnformeerd.
Ik ben opgeleid in een groot perifeer ziekenhuis, vergelijkbaar met HMC. Daardoor ben ik goed uitgerust in de algemene neurologie en door de jaren heen zie ik nu relatief meer patiënten met wervelkolom gerelateerde klachten. In de herniastraten binnen ons ziekenhuis en in de diagnostische centra kunnen mensen met een hernia snel behandeld worden, inclusief diagnostiek in de vorm van een MRI. Patiënten die via hun huisarts verwezen worden met sinds 6 weken aanhoudende pijnklachten in een arm of been kunnen met een verwijzing terecht. Als een operatie noodzakelijk is, volgt snel behandeling door een Neurospine neurochirurg van ons ziekenhuis.
Om de zorg zo optimaal mogelijk te maken screenen wij verwijzingen, zodat patiënten op de juiste spreekuren worden geplaatst en u voor de klacht de neuroloog krijgt die de meeste expertise heeft.”

 

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

39049063701

Opleiding:

Studie geneeskunde: Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)
Opleiding specialist: Medisch Centrum Twente (MST) Enschede met stage kinderneurologie in Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Klinische Neurofysiologie (KNF) in Antoniusziekenhuis Nieuwegein

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlandse Vereniging voor Neurologie

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Wervelkolom gerelateerde klachten