N. Srivastava

MDL-arts

                                  N. Srivastava

"Sinds 2004 werk ik met veel toewijding aan de behandeling van maag-darm-lever ziekten in HMC. Maag-darm-leverziekten is een vak dat ook goed bij mijn karakter past. Snel handelen wanneer dit vereist is en tegelijkertijd beschouwend kunnen zijn. Ik behandel alle MDL-ziekten in de volle breedte. Dit sluit heel goed aan op mijn visie dat ten allen tijde de patiënt centraal staat maar waarbij de patiënt ook de eigen verantwoordelijkheid neemt. 

Mijn passie ligt in het aandachtsgebied chronische darmziekten, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (IBD). IBD heeft grote gevolgen voor de kwaliteit van het leven van patiënten, maar ook voor hun omgeving. Ik leid samen met mijn collega dr. S van der Marel een geweldig IBD-team. Wij streven met alle betrokken artsen, diëtisten, psychologen en IBD-verpleegkundigen gezamenlijk naar de beste en de meest individuele zorg voor onze patiënten. We doen ook mee met landelijke onderzoeken op het gebied van IBD. 
Ook doe ik met veel enthousiasme maag- en darmonderzoeken (endoscopieën), waaronder bevolkingsonderzoeken in het kader van darmkanker screening.

HMC voelt voor mij aan als thuis en mijn MDL-collega’s als een tweede familie. Door de korte lijnen met mijn collega’s en de medewerkers in het ziekenhuis kunnen wij de zorg voor de individuele patiënt naar een hoger niveau tillen. Het is een voorrecht om de patiënt als individu te leren kennen, want alles draait om het vertrouwen tussen arts en patiënt. Dat zorgt ervoor dat je heel gericht op individueel niveau samen met de patiënt een probleem kunt benaderen, met als doel iemand zoveel mogelijk weer normaal te laten functioneren."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2004

BIG-nummer:

19042592901

Opleiding:

2014: Gecertificeerd voor uitvoeren bevolkingsonderzoek darmkanker screening (BVO-CRC)
2004: Geregistreerd als Maag-Darm-Leverarts. Opleiding maag-darm-leverspecialist in Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
1993: Doctoraal Geneeskunde, Rijksuniversiteit Leiden
1991: Wetenschapsstage Stanford University School of Medicine, Californie, U.S.A.

Talen:

Engels, Hindi, Nederlands