N.J. Weerkamp

Neuroloog

"Patiënten hebben het recht en de plicht om zelf mee te denken en te beslissen over hun ziekte, onderzoek en behandeling"

                                  N.J. Weerkamp

"Ik werk sinds 2013 met groot plezier in HMC Bronovo. De neurologie is een veelzijdig en uitdagend vak met een groot aanbod van patiënten met verschillende soorten klachten. In het verhaal/de klacht van de patiënt zit meestal de clou voor de diagnose of het onderliggende probleem. Daarom is de anamnese - het verhaal van de patiënt- van zeer groot belang. Serieus luisteren naar de patiënt is voor mij dan ook een belangrijk iets. Naast luisteren naar de patiënt vind ik dat patiënten ook het recht en de plicht hebben om zelf mee te denken en beslissen over hun ziekte, onderzoek(en) en behandeling. Dit betekent dat ik verwacht dat patiënten zich voorbereiden op het consult, hun medicatielijst mee brengen en zich verdiepen in hun neurologische aandoening om zo samen tot de beste beslissing te komen.

Mijn aandachtsgebied binnen de neurologie is bewegingstoornissen in het bijzonder de ziekte van Parkinson. In HMC Bronovo hebben we elke week meerder dagdelen waar we specifiek tijd en aandacht besteden aan patienten met de ziekte van Parkinson. Alle deelnemers aan deze spreekuren (neurologen, parkinsonverpleegkundigen, psychiater) hebben allemaal de laatse up-to-date kennis van Parkinson en zo kunnen we komen tot de beste behandeling voor deze grote patiënten groep van meer dan 600 mensen."

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

49060887001

Opleiding:

Studie Bewegingswetenschappen en Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht
Opleiding in het Atrium Medisch Centrum Heerlen (tegenwoordig Zuyderland ziekenhuis)

Talen:

Duits, Engels, Frans, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Ambassadeur stichting Bewegen Tegen Kanker (BTK), lid van Movement Disorder Society, Nederlandse werkgroep bewegingsstoornissen en ParkinsonNet

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Bewegingsstoornissen in het bijzonder de ziekte van Parkinson