N.I. Schaap-Kosters

Verloskundige

"Ik probeer ervoor te zorgen dat de aanstaande ouders voor de rest van hun leven met een geluksgevoel terugkijken op deze periode"

                                  N.I. Schaap-Kosters

“Zwangerschap en geboorte zijn magisch. Wanneer er een kind in je buik zit, is het nauwelijks voor te stellen dat er straks een compleet mensje zal verschijnen. En naderhand kan je je bijna niet voorstellen dat het ooit in je buik heeft gezeten. Ik heb dat zelf ook twee keer aan den lijve mogen ondervinden. Rationeel begrijpen we wat er gebeurt, maar emotioneel is het proces van zwangerschap en geboorte ongrijpbaar en bijna niet uit te leggen.

Deze periode in je leven is spannend, want de groei van je kind in je buik voltrekt zich en je hebt er maar weinig invloed op. En dat terwijl heel veel factoren in ons leven tegenwoordig controleerbaar en beïnvloedbaar zijn. Dat vind ik als verloskundige een prachtige uitdaging: de vrouw en haar partner vertrouwen geven en zich veilig te laten voelen bij een gebeurtenis waarvan niemand ze exact kan vertellen hoe het zal gaan verlopen en hoe ze het zullen ervaren. Vergelijken met iemand anders is onmogelijk. Dat betekent dat ik als verloskundige bij iedere vrouw opnieuw een inschatting moet maken over wat bij haar past en hoe ik haar het beste kan ondersteunen tijdens zwangerschap en bevalling. Ik zet alles in wat ik heb om ervoor te zorgen dat zij en haar partner voor de rest van hun leven met een geluksgevoel terugkijken op deze periode. Het vak verloskunde is voor mij zoveel meer dan de praktische verloskunde alleen. Het vergt mensenkennis, inlevingsvermogen, begrip en acceptatie. Allemaal eigenschappen waar ik me graag verder in blijf ontwikkelen.” 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2012

Opleiding:

Verloskunde Academie Amsterdam, 2010
Engelse Taal & Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

BIG geregistreerd
Lid van het kwaliteitsregister voor Verloskundigen (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen KNOV)