N.H. Metz

Neuroloog

“We hebben gezamenlijjk spreekuur met de revalidatiearts, zodat onze MS-patiënten op één middag zowel de neuroloog als de revalidatiearts kunnen bezoeken”

                                  N.H. Metz

“Ik werk sinds 2003 met heel veel plezier in HMC Bronovo. Al tijdens mijn studie geneeskunde ben ik zeer enthousiast geraakt voor dit vak. Het is heel bijzonder dat je door het goed luisteren naar wat een patiënt vertelt en het neurologisch onderzoek al tot een diagnose kan komen. Soms is daar nog aanvullend onderzoek bij nodig, maar het allerbelangrijkst blijft het verhaal van de patiënt.

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest, zowel op het gebied van beeldvormend onderzoek (MRI) als op het gebied van mogelijkheden voor behandeling van bijvoorbeeld een beroerte. Hierdoor blijft mijn vak afwisselend en uitdagend.

Op het gebied van Multiple Sclerose, mijn aandachtsgebied,  zijn er veel nieuwe mogelijkheden gekomen voor behandeling met nieuwe medicijnen. Ik werk intensief samen met de MS- verpleegkundige, waarbij wij als team de zorg voor de patiënten zo goed mogelijk proberen te regelen. Ik vind het belangrijk dat patiënten ons gemakkelijk kunnen bereiken als zij vragen of klachten hebben, zij kunnen onze MS-verpleegkundige direct bellen. Zij overlegt dan met mij als dat nodig is. Ook hebben wij een goed lopende samenwerking met de revalidatiearts, waarbij er maandelijks een gezamenlijk spreekuur wordt gehouden, zodat MS-patiënten, die vaak snel vermoeid en of moeilijk ter been, zijn op één middag zowel de neuroloog als de revalidatiearts kunnen bezoeken.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2003

BIG-nummer:

99045268301

Opleiding:

Studie geneeskunde Rijksuniversiteit Groningen
Opleiding specialist Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg, met stage neuro-oncologie in Erasmus MC, locatie Daniel den Hoed Rotterdam

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Neurologie
Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysiologie (NVKNF), landelijke werkgroep MS

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Multiple Sclerose, Botuline spreekuur