M. van der Zanden

Gynaecoloog

                                  M. van der Zanden

Als gynaecoloog ben ik betrokken bij gebeurtenissen in alle fasen van het leven, zowel bij gezondheid als bij ziekte. Voor mij is een belangrijk aspect van gezondheid het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Preventie en een gezonde leefstijl vind ik erg belangrijk. Hierin heeft de patiënt een grote eigen verantwoordelijkheid en zie ik mijn rol niet alleen als dokter maar ook als coach. Helaas zijn gezondheidsproblemen niet altijd te voorkomen. Ik bied graag een luisterend oor en vindt het belangrijk om gezamenlijk tot de meest passende behandeling te komen. Hierbij probeer ik altijd een advies te geven dat past bij de persoonlijke omstandigheden.

Ik heb gekozen voor de gynaecologie omdat het een mooi, dynamisch vak is dat zich snel ontwikkelt. Ik haal veel voldoening uit een goede en persoonlijke behandelrelatie. Door de afwisseling tussen het begeleiden van patiënten op de polikliniek, verloskamers en tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen of operaties is geen dag hetzelfde en ga ik altijd met plezier naar mijn werk.

Binnen de gynaecologie heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van goedaardige problemen van de baarmoeder en eierstokken en in vruchtbaarheidsbehandelingen. Zwanger worden lukt helaas niet bij iedereen even makkelijk. In het fertiliteitscentrum van het HMC begrijpen we hoe intens deze wens kan zijn. Het is dan belangrijk om samen goed te kijken of er een oorzaak is voor het uitblijven van een zwangerschap. Ik vind het belangrijk dat er tijdens het onderzoek en de eventuele behandeling een vast aanspreekpunt is voor de patiënt en diens partner. Helaas is een vruchtbaarheidsbehandeling niet altijd even makkelijk en is de uitkomst vaak onzeker. Naast het medisch inhoudelijke stuk is aandacht voor emotionele en relationele aspecten dan ook erg belangrijk.

Een eerlijk verhaal, oprechte interesse en samen beslissen, dat is waar ik voor sta.

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2019

BIG-nummer:

29909276201

Opleiding:

Studie Geneeskunde: Radboud Universiteit Nijmegen
Specialisatie Gynaecologie en Verloskunde in Radboudumc Nijmegen, Gelderse Vallei in Ede en Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem

Werkervaring:

2019 Gynaecoloog Gelderse Vallei te Ede
Sinds augustus 2019 als gynaecoloog in Haaglanden Medisch Centrum

Promotie:

“Diagnostic delay of Endometriosis” (2019, Nijmegen)

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Lid Federatie Medisch Specialisten (FMS)
Lid European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Lid World Endometriosis Society (WES)
Lid werkgroep Endometriose NVOG
Lid werkgroep “ART” (fertiliteit) NVOG
Coassistentenopleider gynaecologie HMC

Aandachtsgebieden

Endocrinologie, Fertiliteit, Endometriose