M. Geuke

Psycholoog

"Het mooie aan dit vak is dat je zoveel kunt betekenen voor mensen"

                                  M. Geuke

"Mijn interesse voor de slaap, en met name ook de gevolgen van slecht slapen, is tijdens mijn opleiding Psychologie gewekt. In HMC Westeinde kreeg ik de mogelijkheid om mijn kennis van de slaap verder te ontwikkelen en af te studeren op het onderwerp cognitief functioneren bij patiënten met diverse slaapstoornissen.

Sinds 2010 werk ik met veel enthousiasme als psycholoog in het Slaapcentrum van HMC. Tijdens de intake- en behandelgesprekken zie ik onder andere mensen met in- en doorslaapproblemen, verschoven slaap-waakritmes, nachtmerries en ongewenste gedragingen tijdens de nacht zoals slaapwandelen. Bij zowel de individuele behandelingen als bij de groepsbehandelingen maak ik onder andere gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en acceptance en commitment therapie (ACT). Hierbij kijk ik niet alleen naar de slaapklacht, maar ook naar andere factoren die van belang kunnen zijn voor de behandeling, zoals medische aandoeningen, psychische klachten en persoonlijkheid. Hierdoor kan ik een behandeling bieden die het best aansluit bij zowel de persoon als de klacht.

Het mooie aan dit vak is dat je zoveel kunt betekenen voor mensen. Slaapklachten leveren niet alleen problemen op in de nacht, maar zorgen vaak ook voor klachten overdag. Het is fijn om te zien dat de behandelingen die we hier geven niet alleen de slaap kunnen verbeteren, maar ook de klachten overdag kunnen verminderen. Als ik mensen zie die na behandeling beter slapen én weer beter in hun vel zitten en zin en fut hebben om activiteiten te ondernemen, sluit ik mijn werkdag vol energie af."

Opleiding & ervaring

Opleiding:


Opleiding: Klinische Psychologie / Klinische Neuropsychologie, Universiteit van Amsterdam
Overige studies/opleidingen:
Postmasteropleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog)
Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Basisopleiding Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR)

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

NSWO, ESRS

Specialisme

Slaapcentrum

Aandachtsgebieden

Slapeloosheid (insomnia), ongewenste gedragingen of verschijnselen tijdens de slaap (parasomnia), circadian rhythm sleep disorder (CRSD, verschoven slaap-waakritmes) .

Wetenschappelijke artikelen & publicaties van deze specialist

PubMed is de algemeen toegankelijke biomedische databank van de NLM (National Library of Medicine).

PubMed.gov logo

Deze specialist op PubMed